• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Dava Tazminatıyla Bakın Ne Yaptı ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akdeniz Üniversitesi`nde koridorda ıslık çaldığı için hakkında soruşturma açılan ve `ıslıkçı profesör` olarak ünlenen Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy`dan kazandığı 4 bin lira tazminatın 2 bin lirası ile öğrencilere ekmek arası döner-ayran ısmarladı.

Okulun koridorunda 2009 yılında elinde çay bardağıyla yürürken, meşhur Bolu türküsü `Halimem`in "Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi? Sen bu işin sonunu düşünmedin mi" melodisini ıslıkla çaldığı için hakkında soruşturma açılan İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, Dekan Prof. Dr. Şafak Aksoy aleyhine Antalya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne açtığı davada geçen ay 4 bin lira tazminat kazandı.

`Tazminat kazandığım zaman öğrencilere döner ayran dağıtacağım` vaadini yerine getiren Prof. Dr. Kuruüzümüniversiteiçindeki biralışverişmerkezinde tazminatın 2 bin liralık kısmıyla 300 öğrenciye ekmek arası döner ve ayran dağıttı. Döner tezgahının başına geçen Kuruüzüm, döner ayranları öğrencilere kendi eliyle dağıtırken, hukuksuz, kanunsuz, keyfi işlemlere karşı hakkını yasal zeminde sonuna kadar koruyacağını söyledi. Prof. Dr. Kuruüzüm, kalan 2 bin lirayı da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği`ne bağışlayacağını açıkladı.

Prof. Dr. Kuruüzüm, üniversite yönetimi tarafından hakkında 12 soruşturma açıldığını belirterek, İİBF ve Akdeniz Üniversitesi yöneticileri aleyhine “İftira ve hakaretö davası açtığını bildirdi. İİBF Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy hakkında açtığı davanın geçen ay sonuçlandığını ve 4 bin lira manevi tazminat kazandığını anlatan Kuruüzüm, davayı kazanması halinde öğrencilere döner-ayran ısmarlayacağısözü verdiğini anımsattı.

DHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir