• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...

BİNGÖL- İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim Ayı Toplantısı Vali Mustafa Hakan Güvençer`in başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

 

Toplantıya, Belediye Başkanı Serdar Atalay, kamu kurum müdürleri, oda başkanları ve yetkili işçi sendikası temsilcisi katıldı.

 

2012 yılı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İŞ-KUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, 2012 Eylül ayı sonu itibariyle müdürlükleri tarafından bin 983 kişiyi işe yerleştirdiklerini ve işe yerleşenlerin bin 460 kişinin TYÇP kapsamında faydalandığını bildirdi.

 

912 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlandığını ve bu kişilere yapılan toplam ödeme tutarının 1 milyon 420 bin 947 lira 41 kuruş olduğunu ifade eden Güler, 3 bin 251 kişiye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini söyleyerek, 314 işyerinin iş ve meslek danışmanlarınca ziyaret edildiğini kaydetti.

Güler, şunları kaydetti:
\"İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarında alınan kararlar gereğince İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Merkez, İlçe ve Belde belediyeleri ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, Genç Orman İşletme Şefliği, Solhan Orman İşletme Şefliği, Karlıova Köylere Hizmet Götürme Birliği, Solhan Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Bingöl Üniversitesi işbirliğinde 47 adet Toplum Yararına Çalışma Programı düzenlenmiştir. Bu programlarda 1460 kişi geçici olarak istihdam edilmiştir. Programlar için sözleşmeye bağlanan harcama tutarı 9.901.928,92TL`dir. Ayrıca, Mesleki Eğitim kapsamında Ön Muhasebeci, Hayvan Yetiştirme İşçisi, Otobüs Muavini, Hasta Kayıt Görevlisi, Bilgisayar Programcılığı, Web Tasarımcısı, Fidan Yetiştiricisi ve Arıcı mesleklerinde 8 adet Mesleki Eğitim Kurs Programı düzenlenmiş ve bu programlarla 160 kişiye eğitim verilmiştir. UMEM Projesi kapsamında 3 adet Makineci(Dikiş) mesleğinde 75 kişilik kurs düzenlenmiştir. 18 kişiye İşbaşı Eğitim Programı düzenlenmiştir. Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş.`nin 100 kişilik istihdam garantili Çağrı Merkezi Elemanı kursu bitmiş olup kursiyerlerin tamamının istihdamı sağlanmıştır. Programlar için sözleşmeye bağlanan tutar 314.716,90 TL`dir. Yine önceki İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında açılmasına karar verilen mesleklerde kurs ve TYÇP kurslarının açılmasına Kurum ve Kuruluşlardan gelecek tekliflere istinaden devam edilecektir.\"

 

Güler, işgücü piyasa araştırması kapsamında il merkezi ve ilçelerde işyerleri Ekim ayı sonuna kadar ziyaret edileceğini kaydederek, \"Bu kapsamda yapılacak ziyaretler sonucunda hazırlanan eğitim programı 2013 yılında uygulanmak üzere Ocak ayında kurula sunulacaktır\"(Nihat Kanat-İLKHA)