• DOLAR 33.003
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2455.168
  • ...
AK Parti`de 8 Fire Tartışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. MYK`nın gündeminde yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa paketinin Meclis`te 360 sınırına takılması ve oylamada verilen 8 fire var.

Ak Parti MYK, Ak Parti Genel Merkezi`nde Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü.

Başbakan Erdoğan`ın Azerbaycan ziyareti öncesinde gerçekleşen MYK toplantısının gündeminde ise geçtiğimiz günlerde Tbmm`de oylanan ve seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa paketinin 360 sınırına takılması vardı. Oylama konusunun toplantıda ele alındığı düşünülürken, oylamada öne çıkan 8 fire konusunun da masaya yatırıldığı tahmin ediliyor.

"İSTİFA ETMELERİ GEREKİR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, `Ak Parti içinde 8 fire` tartışmalarına neden olan 8 milletvekili için `İstifa etmeleri gerekir` şeklinde açıklama yapmıştı. Tüm bu gelişmelerin ve bu 8 kişinin kim olabileceği şeklindeki tartışmaların MYK`da da görüşüldüğü düşünülüyor.

Ak Parti MYK toplantısının diğer gündem maddelerini ise birkaç gün önce Esenboğa`ya indirilen Suriye yolcu uçağı ile bugün Erzurum`a indirilen Ermenistan uçağındaki aramalar oluşturduğu iddia edildi. Ayrıca Meclis`e gönderilen yeni Belediyeler Kanunu`nun da toplantının gündemine gelmesinin de tartışıldığı düşünülüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir