• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Bahçeli MİT Ajanı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
12 Eylül komisyonuna ifade veren Alparslan Türkeş`in en yakınında bulunan doktoru Selim Kaptanoğlu, MHP`yi karıştıracak iddialarda bulundu. Kaptanoğlu, Türkeş`in Devlet Bahçeli`nin MİT ajanı olduğu yönünde yazısı bulunduğunu ileri sürdü.

12 EYLÜL KOMİSYONUNA İFADE VERDİ

Kaptanoğlu, Türkeş`in buna müsaade etmediğini söyledi TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesindeki 12 Eylül Darbesi Alt Komisyonu`nda bilgisine başvurulan MHP`nin kurucu lideri Alparslan Türkeş`in 3.5 yıl yattığı Mevki Hastanesi`ndeki doktoru Selim Kaptanoğlu, "Türkeş izin verseydi Kenan Evren öldürülecekti" dedi. 12 Eylül sürecinde MHP davasında yargılanan Kaptanoğlu`nun açıklamaları resmi tutanaklara şöyle yansıdı:

KENAN PAŞA`YI ÖLDÜRMEMİZİ İSTİYORSANIZ...

İhtilalden sonra 3 tane havacı astsubay hastaneye geldiler. Mürted`deki uçak bakım teknisyeni çocuklar, başkanlarıyla beraber, ülkücü bir teşkilat vardı orada. `Başbuğ`um, siz Kenan Paşa`yı öldürmemizi istiyorsanız eğer, size bu işkenceyi, şunu, bunu yapıyorlar burada biz onların uçağına bomba koyalım -çünkü bunlar uçağın bakımını yapıyorlar- havada infilak ettirelim isterseniz.` Türkeş müsaade etmedi, `Yok oğlum, bunların 5`i bir yerde geziyor, bunlara bir şey olursa Haydar Saltık var, o daha berbat` dedi. Onlar da hayatlarını Türkeş`e borçlular yani. Yoksa Alparslan Türkeş için ordu içerisinde ölmeyi göze alan bir sürü insan vardı. Kaçırılma hikâyesi de öyle. Alparslan Türkeş isteseydi hapishaneden kaçardı. Alparslan Türkeş`i yakınındaki bazı arkadaşları yanılttı, "Kenan Evren size bir şey yapmaz. Nurettin Ersin sizin sınıf arkadaşınız." falan gibi. Bence Türkeş teslim olmamalıydı ihtilalde, yanlış yaptı.

BAŞBUĞ`U SATANLAR DA OLDU

Türkeş`i satanlar da oldu. Mesela ihtilalin olacağını Türkeş`e haber vermediler. Bir hafta önce ben kendisine, Rahmetliye söyledim. Evine gittim, `Başbuğ`um, böyle böyle söylentiler var, ihtilal olacakmış` dedim. `Ne öneriyorsun bana oğlum?` dedi. `Kaçın Türkiye`den` dedim. `Niye kaçayım?` dedi. `Efendim, koruyamayız sizi, tutuklarlar sizi, yaparlar` dedim. `Bakalım` falan dedi.

KENAN EVREN`İN KİNİNİ HESAP EDEMEDİLER

Başka arkadaşlarımız vardı benden daha üst kademede, `Bir şey olmaz, Ersin sizin adamınız, Celasun size yakın, kimse size bir şey yapamaz` demişler ama Kenan Evren`in Türkeş`e olan kinini hesap edemediler ki Alparslan Türkeş`in Kenan Evren`e karşı çok faydaları var, sınıf arkadaşı. Türkeş Bey`le çok konuştum ben, lakabı `Kız Kenan.` okuldayken. `Pehlivan Kenan`, `Kız Kenan` derlermiş Kenan Paşa`ya. Kenan Evren`de Alparslan Türkeş`e karşı korkunç bir kıskançlık vardı.

TÜRKEŞ KAÇSAYDI BELKİ DARBE OLMAYACAKTI

O sırada Erbakan yurt dışında kaçaktı. İhtilalin olması on gün o yüzden gecikmiş, Erbakan`ın gelmesi beklenmiş. Türkeş kaçsaydı ihtilal belki olmayacaktı.

BAHÇELİ `MİT AJANI` DİYE YAZDI

Özel Kalem Müdürü Hamdi Başçavuş, MİT ajanı. Başbakanlıktayken Özel Kalem Müdürlüğünü yapıyor, MİT ajanı, adam. Ona vermiş mektubu, o da götürüp MİT`e vermiş. İhtilal günü MİT, o tip evrakları çuvallar içerisinde getirip MHP Genel Merkezi`ne koymuş. Türkeş Bey`in şöyle bir şeyi var, sonra ben sordum bunu: `Başbuğ`um, niye siz hep MİT elamanlarını çalıştırdınız yanınızda?` Şimdiki Genel Başkan hakkında da Türkeş Bey`in yazısı var `MİT elamanıdır.` diye. O mektubu eve ben götürdüm, Muharrem Şemsek`e. Hastanedeyken yazdı o yazıyı. Muharrem Şemsek`e ben götürdüm. MÇP kurulurken. Şöyle bir fikri vardı: `Biz MİT ajanı olduğunu bilirsek zarar vermez bize, kontrol altında tutabiliriz. Yabancı bize daha çok zarar verir.` Yani o MİT elemanları MHP`nin hep çok vardı içinde, sızan çok vardı.

BAHÇELİ GENEL BAŞKAN OLMAK İSTİYORDU

O sırada MHP yeni kuruluyordu, Milliyetçi Hareket Partisi yeni kuruluyordu ve Muharrem Şemsek Bey`e o görev verilmişti kur diye. Muharrem Şemşek Genel Başkan arayışı içerisindeydi. Bu arada Devlet Bahçeli de kendi olmak istiyordu. Muharrem Bey Devlet Bey`i şikâyet etmiş Alparslan Türkeş`e, `Benim işlerime müdahale ediyor efendim. Siz bana görev verdiği halde ama zorluk çıkarıyor.` falan gibi. Türkeş de o mektubu yazıp Muharrem`e gönderdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir