• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
90`lı Yılların Mağdurları Devletten Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- 1990 yılından sonra bölgede artan çatışmalar ve köylüler üzerinde kurulan baskılar nedeniyle evlerini terk eden vatandaşların mağduriyetleri hala giderilemedi. Köye Dönüş Yasası ile bazı vatandaşlara ödemelerde bulunulsa da çoğu vatandaş devletin verdiği paranın mağduriyetlerini gidermediğini sık sık dile getirdi.

 

1993 yılında çatışmalar nedeniyle köyünü terk etmek zorunda kalan Yakup Kanat adlı vatandaş devletten yardım bekliyor. Köyünden ayrıldıktan sonra evi yıkılan Kanat, köyüne dönmek istediğini ancak evinin olmadığını söyledi. Köye Dönüş Yasası kapsamında kendisine hiçbir ödemenin yapılmadığını vurgulayan vatandaş, devletten yardım beklediğini ifade etti.

 

Solhan`ın Yenidal köyü Seydangölü mezrasında ikamet ettiğini belirten Kanat mağduriyetini şöyle ifade etti: \"1993 yıllarında terör olayları artınca ve can güvenliğimiz kalmayınca benim gibi mezrada herkes değişik şehirlere göç etti. O zamandan beri ben ve diğer akrabalarım şehirde yaşıyoruz. Kendi evimiz olmadığı için mecburen kirada oturuyoruz.\"

 

Çoluk çocuğumuzla birlikte büyük maddi sıkıntılar içerisinde olduklarını ifade eden Kanat`` Bütün terör mağdurlarına devlet yardım etti. Hatta bizim çevre mezralarda oturan bir çok kişi bizim gibi mağdur olmamasına rağmen ve köylerini terk etmedikleri halde devlet onlara mağdur oldukları gerekçesiyle belli miktarda para yardımında bulundu. Oysa bizim mezramız tam 3 -4 yıl boyunca boş kaldı. Hiç birimiz geri dönemedik. Tüm bu mağduriyetlere rağmen hiçbir yardım görmedik. Hiç bir şekilde sesimizi yetkililere duyuramadık. Burada sizin vasıtanızla yetkililere seslenmek istiyorum. Bakın gördüğünüz gibi evlerimiz bıraktığımız gibi duruyor,hepsi yıkılmış harabeye dönmüş,köyümüze dönmek istiyoruz ama maddi sıkıntılardan dolayı yıkılan evlerimizi yapamadığımız için köye dönüş hep hayalimizde kalıyor.\" İfadelerini kullandı.

 

Kanat, başta Bakan Yılmaz ve Bingöl Valisi olmak üzere yetkililerden yardım beklediğini ifade etti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir