• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır`da İlk Kalp Kapağı Ameliyatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı Kampüsü`nde hizmet veren Kalp ve Damar Cerrahi Bölümü Ana Kampüs binasında hizmete girdi. Kalp ve Damar Cerrahları üstün teknik donanımlara sahip yeni binada ilk ameliyatlarını başarıyla tamamladılar. Fahika Baran isimli hastanın kalp kapakçığı değiştirildi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, kalp kapağı ameliyatlarının daha önce Dağkapı Kampüs` ünde yapıldığını, Kalp ve Damar Cerrahi Bölümü`nün ana binaya taşınmasıyla, kalp ameliyatlarının yeni yerinde uygulandığını belirtti.

Yağmur: "Üstün teknik donanıma sahip yeni binamızda başarılı kalp ameliyatlarını yapmaya devam edeceğiz. İlk olarak Fahika Baran isimli hastamızın kalp kapakçığını değiştirdik. Ameliyat gayet başarılı geçti. Hastalarımız ameliyattan sonra sadece Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne ait olan yüksek teknolojiye sahip 6 yatak kapasiteli yoğun bakımda tedavi altına alınıyor. Beş yıldızlı otel konforuna sahip yoğun bakımda hemşire ve çalışanlar hastalarımızın başından ayrılmıyor" şeklinde konuştu.

Lazer Endovenöz Varis Ameliyatı, ablasyon tedavisi, açık kalp ameliyatı gibi önemli ve başarılı ameliyatların da yapıldığı Kalp ve Damar Cerrahi ayda 20 hastanın ameliyatını başarıyla gerçekleştiriyor.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir