• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Konya`dan Gaziantep`teki Zulme Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Kayalıpark`ta 266`ncısı düzenlenen basın açıklamasında Gaziantep Türktepe İlköğretim Okulunda Sedanur Ağsu adlı öğrenciye yapılan zulme tepki gösterildi.
 
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından yapılan basın açıklamasını platform sözcüsü Ahmet Bayram, okudu.
 
Bayram, yaptığı basın açıklamasında `` Türkiye`nin Gündemine baktığımızda bir döneme haksızlıkla zulümle vurulmuş damgalar ve izler silinmeye çalışırken diğer taraftan eğitimde başörtüsü ile alakalı yasal düzenlemenin net yapılmaması hakaret-sürgün gibi zulüm ve haksızlıkların devamına sebebiyet vermektedir. Geçmişi ile hesaplaşan bir zihniyet günümüzde de haksızlık ve zulümlerin seyri endam etmesine bir şey yapamamaktadır. Bu bir tezat değimlidir?" ifadelerini kullandı.
 
Gaziantep, Mersin ve İzmir`deki başörtülü öğrencilere yapılan zulme tepki gösteren Bayram, ``Antep`te başörtülü bir öğrenciye okul müdürünün talimatı ile başka öğrenciler tarafından dayak atılması, Mersin`de imam hatip okulunda başörtülü öğrenciler başörtülerini çıkartmaları yönünde baskı uygulaması, İzmir`de başörtülü bir öğrencinin başka bir okula sürgünü hukuksuzca gerçekleştiriliyor. Bunlar göze çarpan basında öne çıkarılan sadece birkaç örnektir.`` şeklinde konuştu.
 
Türkiye İstihbarat Oyunlarıyla Savaşa Sürüklenmek İstiyor
Haftalardır tırmanan Suriye krizinin önce Akçakale`de 5 vatandaşın top mermisiyle öldürülmesi, ardından Rusya`nın Suriye`ye giden yolcu uçağının indirilmesiyle en olgun seviyeye ulaştığını ifade eden Bayrama "Dezenformasyonla Türkiye`yi savaşa sokamayanlar istihbarat oyunlarıyla amaçlarına ulaşabilecekler mi? Savaşın çanları bu defa gerçekten kulaklarımızı tırmalıyor. Tırmanan bu kriz fiili bir şekilde Rusya`nın da müdahil olmasıyla farklı bir boyut kazandı. Daha önce perde önünde çokça kalıp Sünni dünyanın öfkesini çeken İran şimdilerde rolünü Rusya ya devretmiş durumda.`` Şeklinde konuştu. (M.Ata Doğu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir