• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Özköse: `Yanlış Anlaşılma Var!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Telefonla ajansımıza ulaşan Milat Gazetesi Yazarı Adem Özköse, köşe yazısında kullandığı; "Baas güçleri tarafından Suriye`de işlenen katliam da protesto edilecek. Saat: 11.00`da Adana Merkez Camii`nde toplanılarak başlanacak etkinliğe Adana ADYAR ve Adana Mustazaf-Der dışında birçok dernek ve sivil toplum örgütü de destek verecek…" şeklindeki ifadelerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.
 
Telefonla ajansımıza ulaşan Özköse; köşe yazısında Mustazaf Der Adana Şubesi hakkında kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirterek; "Ben söz konusu bu yazımda, Mustazaf Der`in bu etkinliğimize destek vermemesiyle; ABD emperyalizmine karşı değil, şeklinde bir şey kastetmedim" şeklinde konuştu.
 
Özköse; "Ben Adana Mustazaf Der ile Adana İnsani Yardım Derneği`nin (ADYAR), bizimle aynı fikri savunduklarını ve Kafir Amerikalıların Adana`dan çıkartılmasını istediklerine eminim. Benim bu yazımda; bu etkinliğe her destek vermeyen, ABD`nin destekçisidir, ABD`nin burada kalmasını istiyor, şeklinde bir mana yok. Hiçbir zaman kimseyi karalamak gibi bir maksadım olmamıştır. Böyle bir yanlış anlaşılma olmuşsa helallik diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Müslümanların kardeş olduğuna vurgu yapan Özköse; "Biz Müslümanlar kardeşiz. Kim mazlumların yanındaysa, kimin eli Müslümanların kanına dokunmadıysa, o bizim kardeşimizdir. Benim Müslümanların birliği, için çabaladığımı herkes bilir" dedi.
 
Fitneye Mahal Vermeyelim!
Fitneye mahal olmaması için çağrıda bulunan Özköse; "Söz konusu yazımla alakalı Mustazaflar Cemiyeti`nin yaptığı yazılı açıklama birçok sitede yer almakta. Çeşitli yorumlar yapılmakta. Ayrıca kötü niyetli bazı siteler ve birilerinin bu mesele üzerinden Müslümanların arasını açma çabası içerisinde olduklarını görüyorum. Hiçbir zaman Müslümanların arasını açmalarına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Mustazaf Der`in Bize Gereken Misafirperverliği Göstereceklerinden Şüphemiz Yok
Cumartesi gerçekleşecek etkinlikte herkesten destek beklediklerini belirten Özköse; "İnşaallah cumartesi Adana`ya geleceğiz. Adana`da gerek ADYAR olsun, gerek Adana Mustazaf Der olsun bize gereken misafirperverliği göstereceklerinden şüphemiz yok. Biz Müslümanlar kardeşiz ve bu kardeşliğin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.
 
Fitneye Sebebiyet Vermemek İçin Büyük Çaba Sarf Etmemiz Gerekiyor
Özköse ile gerçekleşen görüşmemizin ardından kendisine ulaştığımız Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi Başkanı Veysel Yavuz ise; "Biz Özköse`nin söz konusu yazısına bakarak olumsuz imaların olduğunu görerek yazılı açıklamamızı yapma gereği duyduk. Eğer Sayın Özköse, yazısında kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını söylüyorsa ve kasıt olmadığını belirtiyorsa zaten sorun kalmıyor. İslam kardeşliği konusunda hassasiyet sahibi Müslümanlar olarak yanlış anlaşılmaların önüne geçecek tavırlar sergilemek ve fitneye sebebiyet vermemek için büyük çaba sarf etmemiz gerekiyor."şeklinde konuştu.
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 
İlgili Haber

Mustazaflar Cemiyeti`nden Milat Gazetesi Yazarına Tepki

Bu haberler de ilginizi çekebilir