• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Milat Gazetesi Yazarına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Milat Gazetesi Yazarı Adem Özköse`nin köşesinde Mustazaf Der Adana Şubesi hakkında sarf ettiği ifadeler üzerine yazılı bir açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bozkurt, söz konusu beyanatın gerçeği yansıtmadığını kaydetti.
 
Özköse`nin, "Baas güçleri tarafından Suriye`de işlenen katliam protesto edilecek. Saat:11.00`da Adana Merkez Camii`nde toplanılarak başlanacak etkinliğe Adana ADYAR ve Adana Mustazaf-Der dışında birçok dernek ve sivil toplum örgütü de destek verecek…" şeklindeki ifadelerinin çok yakışıksız ve hakkaniyetten uzak olduğunu söyleyen Bozkurt, Sayın Özköse`nin Adana`daki temsilcisinin kim olduğunu bilmiyoruz. O`nun temsilcisi olarak da kimseyle görüşmedik."dedi.
 
Söz konusu kınama yürüyüşünün yapılacağını basın ve internet yoluyla öğrendiklerini kaydeden Bozkurt, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bu protestoyla ilgili olarak herhangi bir şekilde üyelerimize yönelik engelleme kararı almış değiliz. Mustazaf Der`in isminden de anlaşılacağı gibi her zaman mazlum ve mustazafların yanında olduğunun bilinmesini isteriz. Dünyada Müslümanlara yönelik her türlü zulmün ve fitnenin arkasında ABD ve işbirlikçilerinin olduğunu defalarca deklare etmiş bulunuyoruz."dedi.
 
Söz konusu organizasyonu düzenleyen şahıslardan kendilerine davet gelmediğini belirten Bozkurt; "Yapılacak bu tür etkinliklerde tertip heyetine düşen etkinliğe davet edilen kurum veya şahıslarla bizzat muhatap olunmasıdır. Mustazaflar Cemiyeti olarak kimin tarafından yapıldığını bilmediğimiz ve muhatap alınmadığımız etkinliklere katılma mecburiyetimizin olmadığını düşünüyoruz. Bununla birlikte bizimle görüşülmüş olsaydı düşüncelerimizi kendilerine bizzat aktarabilirdik ve yanlış anlaşılmalara fırsat verilmemiş olurdu."şeklinde konuştu.

İslami hassasiyete sahip herkesin sorumluluk içerisinde davranması gerektiğini belirten Bozkurt; İslami hassasiyet sahibi olduğunu öne süren bir yazarın bu haksız beyanatı bizi üzmüştür. Kendisini daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."diyerek açıklamasını bitirdi.
 
Öte yandan Özköse`ye bir tepki de Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) başkanı Veysel Tepeli`den geldi.
 
Söz konusu gazetenin internet sitesine yorum gönderen Tepeli; "Son cümledeki ifade biçimi sanki Mustazaf-Der ve ADYAR`ın bu yürüyüşe karşı olduğu havası veriyor. ADYAR, her türlü emperyalist varlığa karşıdır. Geçen yılki Kilis Öncüpınar yürüyüşüne 1 otobüs ve ondan fazla araçla destek verdi. İncirlik yürüyüşü konusunda tertip komisyonundan hiç kimse ADYAR ile görüşmedi. Sadece İHH aracılığıyla katılımcılar için yemek talebi oldu. Maddi imkânsızlık ve katılımcı sayısının belirsizliği nedeniyle olumlu cevap verilemedi. ADYAR bu yürüyüşe karşı değildir, sadece yeterli bilgisi olmadığı için resmi olarak katılım kararı almamıştır." şeklindeki ifadeleriyle Özköse`ye tepkisini dile getirdi.
(Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir