• DOLAR 32.947
  • EURO 35.356
  • ALTIN 2456.086
  • ...
Evleri Yıkılanlar: `Mağdur Edildik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Fatih Mahallesi Ahmet Necdet Sezer Bulvarı (Siirt Çevre Yolu) yol çalışmaları kapsamında dün polis gözetiminde evleri yıkılan aileler, evlerinin eşyaları ile birlikte yıkıldığını ve mağdur olduklarını dile getirdiler.
 
Evleri yıkılan Revzete teyze yıkımdan sonra, buzdolabı, televizyon, bulaşık makinesi, koltuk takımı ve daha birçok eşyalarının enkaz altında kaldığını söyleyip, mağdur olduklarını söyledi.
 
Evleri yıkılanlardan Metin Behlan da, mağdur edildiklerini belirterek, "Öncelikle bizim emniyet güçleriyle hiçbir sorunumuz olmadan sayın valimizin yukardan aldığı yetkiyle bizim yanımıza gelirken, biz bir hafta süre içerisinde yetkili arkadaşlarla görüşmüştük. Mağduriyetimizin giderilmesi için arazinin peşinde değildik. Araziyi devlete ben zaten hibe etmiştim. Bazı ulusal basın evimizi gece kondu olarak gösterdi. Benim evim üç katlı nasıl gece kondu oluyor.
 
Yetkililerin bu duruma bir el atıp mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz. Suriyeli vatandaşlara çadır veriliyor su veriliyor yemek veriliyor, ben ise bir Türk vatandaşıyım bize niye böyle bir uygulama yapılıyor" şeklinde tepki gösterdi.
 
Bu evi tamamen kendi imkânlarıyla yaptığını ve kimsenin hakkına girip ev yapmadığına değinen Behlan, "Emniyet güçleri gelip bize iki saat içerisinde evi boşaltmamızı istediler. Bir ev nasıl iki saatte boşaltılır bu büyük bir zulümdür. Bizler emniyet güçlerine karşı herhangi bir karşılık vermedik sadece hakkımızı isteyip direndik. Bütün aile ve çocuklarımız dışarıda kaldı yemeklerini dışarıda yiyorlar bu büyük bir adaletsizlik. 70 bin TL zararımız oldu" dedi.
(M.Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir