• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mustazaflar Hareketi Halkı Başörtü Zulmüne Tepki Vermeye Davet Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Gaziantep`in Şahinbey ilçesindeki Türktepe İlköğretim Okulunda başörtülü olduğu gerekçesiyle okuldaki görevliler tarafından çeşitli hakaretlere uğrayan 8.sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu`nun son olarak okul müdürünün talimatları doğrultusunda hareket ettikleri iddia edilen bir grup öğrenci tarafından linç edilmeye çalışılmasına Mustazaflar Hareketi, yaptığı yazılı basın açıklaması ile sert tepki gösterdi. Mustazaflar Hareketi, Müslüman halkı, kendini bilmez ve cüretkar idarecilere karşı tepkisini en üst perdeden göstermeye davet etti.
 
Halkın Önünde Bir Gün Yargılanacaklar
Mustazaflar Hareketinden yapılan açıklamada, 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması ile beraber İzmir, Bursa, Mersin ve en son Gaziantep`te başörtülü öğrencilere yönelik baskı ve yıldırma hareketlerinin devam ettiği ifade edilerek , "Gaziantep`teki olaydan da anlaşılacağı üzere çocuklarımıza manevi saldırıların ötesine geçilerek fiili saldırı başlamıştır. En son Gaziantep`te Türktepe İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu idarenin yaptığı baskı ve tecritten sonra okul müdürünün azmettirmesi sonucu bazı erkek öğrenciler tarafından saldırıya maruz kalmıştır" denildi.
 
"Sedanur`a Saldıranları ve Azmettirenleri Lanetliyoruz"
Sedanur`a yapılan saldırıyı yapanları ve azmettirenleri lanetlediklerinin belirtildiği açıklamada, "Allah`ın emrini tüm zorluklara rağmen her şeyin üstünde tutan başta Sedanur Ağsu kızımız olmak üzere başörtüsünü inancının gereği olarak başında bayrak gibi taşıyan onurlu mücadele kahramanlarının yanında olduğumuzu belirtiyor ve onları yürekten selamlıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 
Başörtülü çocukları sırf inançlarından dolayı, ceza kanununun maddelerini dahi ihlal ederek, başörtüsü ile okula almayan idarecilerin kendilerini kaptırdıkları ideolojik hezeyanları ile çocuklara zulmetmeye devam ettiklerine dikkat çekilen açıklamada," Bazı İdareciler başörtüsü konusunda önceden gelen alışkanlıkla kendilerini okullarında kanun tanımaz diktatör konumunda görmektedirler. 28 Şubat zihniyetinin artığı olan bu idareciler tepelerindeki 28 Şubatçıların yargılandığı gibi kendilerinin de halkın önünde bir gün yargılanacaklarını ve rezil rüsvay olacaklarını unutmamalıdırlar" uyarısı yapıldı.
 
Duyarlı STK`lar ve Halk Tepki Göstermeli
Başta duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere tüm Müslüman halkın böyle cüretkar, kendini bilmez ve densiz idarecilere karşı tepkilerini en üst perdeden göstermeye ve bu idarecilerin keyfi muamelelerine karşı harekete geçmeye davet ettiklerinin ifade edildiği açıklamada "Son olarak hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz; başını sırf inançlarının gereği olarak örten kızlarımıza bu mağduriyeti yaşatan idarecilere karşı gerekli yasal işlemleri ivedilikle başlatmalarını istiyoruz. Ayrıca çocuklarımıza karşı ayrımcılık yaparak 1981 yılında çıkarılmış Cunta idaresi ürünü olan ve günümüzde kötü niyetli idarecilerin istismarına neden olan kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmelerini bekliyoruz. Keza hükümetin 10 yıldır iktidarda olduğunu Müslüman halka karşı en önemli görevi olan din ve inanç hürriyetini artık ertelememelerini ve bu zulme bir son vermelerini talep ediyoruz" şeklinde çağrıda bulunuldu.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir