• DOLAR 34.285
  • EURO 37.646
  • ALTIN 2917.13
  • ...
Başörtüsü Zulümlerine TESSEP`ten Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Gaziantep`te başörtülü bir öğrenciye linç girişimi, İzmir`de başörtülü bir öğrencinin sürgün edilmesi ile Diyarbakır`da tesettürlü bir bayanın polisin sıktığı tazyikli su ile yaralanması olaylarına tepki gösteren TESSEP Başkanı Salih Demir, başörtülü bayanlara yönelik zulümlerin arttığına dikkat çekerek sert açıklamalarda bulundu.
 
Tesettür Seferberliği Platformu adına açıklama yapan TESSEP Başkanı Demir, yaşanan son olayların son derece düşündürücü ve endişe verici olduğunu söyledi.
 
"Yetkililer Artık Üç Maymunu Oynamasın"
Demir açıklamasını şu şekilde sürdürdü: " Milli Eğitim Bakanlığı nereye doğru gidiyor. Gaziantep`te bir kız öğrenci başörtülü olduğu gerekçesi ile önce tecrit ediliyor, hakaret uğruyor ve buda yetmezmiş gibi okul müdürü tarafından, 10-15 erkek öğrenciye dövdürtülüyor ve kızının hakkını arayan anneye pişkin bir şekilde "oh etmişim" diyor. Bu hukuk kimin için var. Milli Eğitim neden sessiz kalıyor ve neden görmüyor. Müdürün bu davranışı kesinlikle affedilemez bir durumudur. İzmir de ise hiçbir suçu yok iken, sadece başörtülü olduğu için bulunduğu okuldan başka okula sürgün ediliyor. Bu davranışı büyük bir şiddetle kınıyor ve yetkililerin artık bu konuda 3 maymunu oynamasınlar."
 
"Bu Ülkede Başörtüsü Sorunu Yoktur` Diyenler Kör müsünüz!"
"Bu ülkede başörtüsü sorunu olmadığını" dile getirenlere seslenen Demir, "Önce Antep`te başörtülü kız öğrencinin okul müdürünün talimatı ile dövdürülmesi, İzmir de yine bir öğrencinin başörtülü olduğu gerekçesi ile bulunduğu okuldan başka okula sürgün edilmesi, yine bu gün korkunç bir iddia, Diyarbakır da tesettürlü bir bayanın polis tarafından tazyikli su ile yaralanması.Umarız Diyarbakır`daki bu olayın kaynağı, tesettür değildir. Başta bu konu ve buna mukabil konular araştırılmalı. Şimdi tekrar soruyoruz, her defasında bu ülkede başörtüsü sorunu yoktur diyenler, körmüsünüz, bu yaşanan olaylar neyden kaynaklanıyor. Başörtüsüne bu düşmanlığınız yüzünden tarihte hep kara bir leke olarak duracaksınız. Allah kesinlikle sizleri af etmeyecektir."dedi.
 
"Bu Olaylar Sizin Yönettiğiniz Ülkede Yaşanıyor"
Son olarak hükümete seslenen Demir şunları söyledi: "Hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Bu olaylar, başka ülkede yaşanmıyor. Sizin Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık, Bakanlık, milletvekillik yaptığınız ülkede gerçekleşiyor. Eğer sizin bu olaylardan haberiniz yok ise, nasıl yöneticilersiniz. Artık bu olaylara son verin. Artık bu zulümlere son verin." (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir