• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
Başörtülü Kızın Darp Edilmesine Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Gaziantep`te başörtülü bir öğrencinin darp edilmesi olayına tepkiler gelmeye devam ediyor. TESÇAĞ, Gaziantep Türktepe İlköğretim Okulu öğrencisi Sadanur Ağsu adlı öğrencinin okul müdürü tarafından kışkırtıldıkları iddia edilen bir grup erkek öğrenci tarafından darp edilmesi olayına sert tepki gösterdi.
 
Merkezi Diyarbakır`da bulunan TESÇAĞ`dan yapılan açıklamada, 13 yaşındaki başörtülü bir öğrencinin halkının yüzde 99`u olan bir ülkede inancından ötürü tesettürlü okumak istemesinden daha doğal bir şeyin olamayacağına dikkat çekilerek Sedanur Ağsu adlı öğrencinin; nefislerinin esir olmuş, bataklıkta batmaya yüz tutmuş ve İslami değerlerin düşmanı olan güruh tarafından cani mahkum muamelesine tabi tutulduğu ifade edildi.
 
Başörtülü Kıza Yapılanlar; Teröristliktir Eşkıyalıktır
Basın açıklamasını Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) adına Mehmet Duyu okuyarak, Sedanur Ağsu`nun okuduğu okulda yapılan insanlık dışı muamele için bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdiklerini hatırlatarak, daha önce yaptıkları basın açıklamasında; başörtülü kıza yapılanların insanlıktan uzak, teröristlik ve eşkıyalık olduğunu vurguladıklarını ve maalesef görüşlerinde haklı çıktıklarını ifade etti.
 
Duyu daha sonra şu ifadelere yer verdi: "İdarecilik fiilinde bulunmak orada kalsın; adil bir yönetimde çok sıradan bir görevin bile yaptırılmaması gereken böyle zalim ve teröristçe muamele eden sözüm ona müdür efendiler,(!) gazını alamamış olmalı ki; bu küçücük kızımız olan Sedanur Ağsu`yu tecrit etmeye devam etmektedirler. Yetmemiş olmalıdır ki, teröristliğini tescillercesine küçük öğrencileri şu ifadeler ile azmettirip bu yavrumuzun üzerine saldırtmışlardır. `Bu eylemcidir, beni ve okulumuzu zor durumda bırakmak istiyor, Suriye`den gelmiş, bunu dövün bir daha bu okula gelmesin"diyerek küçük yavrumuzu dövdürtmüş ve hakkını arayan kızın annesine türlü hakaretlerde bulunmuş, `yaptıysam oh etmişim`diyerek küstahça tutumunu sürdürmüştür.Müdür bey ahlaksızlığına devam ededursun. Müslüman halkın laneti er veya geç şeytan toku gibi boğazına dolayacak, ömür boyu İslam düşmanlığı ile anılacaktır."
 
Öğrenci Dövdüren Zihniyetin Kökü Kurutulmalıdır
Başörtülü kıza yapılan hakaretler nedeniyle yargıyı göreve davet eden Duyu,"Bu ahlaksız ve hukuksuz faaliyetlerinden dolayı bu şahsa karşı yargı erkini göreve davet ediyoruz. Bir küçük çocuğun haklarının yerlerde sürünmesini önlemek acziyeti içerisine girmemişlerse, bu şahsın hakkından gelmelidirler. Hatta bu şahıs ile alakalı olarak sınırlı da kalmamalıdırlar, arkasında varlığından şüphe duymadığımız odakların varlığını tespit etmeli köklerini yasal yollar ile kurutmalıdırlar. Aksi halde yapılan hukuksuzluklara hukuksuzluklarla cevap verilme yolu seçeneği kalmış olacaktır ki, bu da hiç kimsenin isteyip tasvip ettiği bir durum değildir." İfadelerine yer verdi.

Savaş Senaryolarına Kafa Yoracağınıza Halkın Sorunlarıyla İlgilenin!
Tüm duyuru, haber ve basın açıklamalarına karşı üç maymunları oynayan Parlemento`ya da seslenen Duyu açıklamada, "Daha ne zamana kadar bu yapılan zulme, anne ve evlatların sel gibi akan gözyaşlarına seyirci kalacaksınız? Özellikle ey `ak parti` senin bu halka sözün vardır! Tesettür sorununu çözecektin. Sadece üniversitedeki kızların mı örtünme hakları vardır? Yaş sınırını ve örtünme çağını okul düzeylerimi beliler yoksa Yüce Allah`ın kanunları mı? Siz bütün bunları bizden daha iyi biliyorsunuz.
 
Kızlarımız sadece kendi hür vicdanlarıyla inançlarının gereği olarak, kem gözlere karşı korunaklı kale hükmünde olan tesettürlerine bürünmek istiyorlar. Hem okulların bir kışla olmadığını bir polis merkezi olup üniformalara ihtiyaç duymadığını sizde biliyorsunuz. Köhnemiş zihniyet ve ideolojinin Müslüman halka dayattığı mantıksız ve de gereksiz yönetmeliklere ne zaman son vereceksiniz!? Hangi baharlarınızda Yüce Allah`ın insanlar üzerinde de görmek istediği renkliliğe giden yolları açacaksınız?
 
Allah aşkına kendinize gelin. ABD ve AB oyunlarına gelerek komşularımıza karşı savaş senaryolarına kafa yoracağınıza, memleket ve Müslüman halkın sorunlarıyla ilgilenmeli, halkımızın fıtri ve dini haklarını anayasal güvence altına almalısınız. Yoksa üzerinizde olan haklarımızı asla helal etmiyoruz ve her iki cihanda her iki elimiz yakanızda olacaktır" dedi.
 
Duyu açıklamanın sonunda okullarda başörtülü kızlara yönelik, barbarca saldırıları hakaretleri ve nereden gelirse gelsin çocukların eğitim hakkının engellenmesini nefret kınadıklarını belirterek, "Zalimlerin zulmünü Kahhar ve Züntikam olan Yüce Allah`a Havale ediyoruz." İfadelerine yer verdi. (Osman İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir