İşten çıkarılan güvenlik görevlileri haklarını aramaya devam ediyor
Bingöl'de HES barajında çalışırken herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan güvenlik görevlilerinin açtıkları davada ikinci duruşma gerçekleştirildi.
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Kale köyünde bulunan HES barajında çalışırken bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan 35 güvenlik görevlisinin açtıkları davada ikinci duruşma Solhan Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapıldı.
7 yıllık işlerinden olan 35 güvenlik görevlisi, bir gerekçe sunulmadan çıkarıldıkları işlerine geri dönme için hukuki yola başvurdu.
Duruşmaya katılan güvenlik görevlileri, avukatları ile beraber hazır bulundu. Yapılan duruşmada karar çıkmazken, mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.
"İşveren, hukuka veya mantığa uygun hiçbir gerekçe sunamamıştır"
İşten atılan güvenlik görevlilerinin avukatı Cevat İshakoğlu, duruşma sonrası açıklamalarda bulundu.
Avukat Kalehan Barajında özel güvenlik olarak çalışan 35 güvenlik görevlisinin, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece topluca işten çıkarıldıklarını hatırlatan İshakoğlu, "Güvenlikçi arkadaşlarımızı işten çıkaran işveren, hukuka veya mantığa uygun hiçbir gerekçe sunamamıştır. Biz bu nedenle haksız işten çıkarmaya karşı Solhan Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde işe iade davalarımızı açtık. Onun öncesinde bazı arabuluculuk süreçleri vardı, orda da işverenin uzlaşmaz tavrı devam ettiği için iş mahkemelik oldu. Bugün mahkemenin ikinci duruşmasını yapmış olduk. Maalesef baraj tarafı vekilleri bu duruşmaya mazeret sunma suretiyle işin biraz daha uzamasına sebebiyet verdiler. Arkadaşlarımızın davadaki haklılığı tartışmaya götürülmeyecek kadar gerçek ve ortadadır. Bu sürecin güvenlikçi arkadaşlarımızın lehine sonuçlanacağına inanıyoruz. Umarız hak yerini bulacaktır." ifadelerini kullandı.
Kalehan HES yetkilileri: "Bu bölgenin insanını istemiyoruz"
İşten atılan güvenlik görevlisi Ömercan Çabadak da şunları söyledi: "15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, 35 güvenlik arkadaşımızla beraber 'Bu bölgenin insanını istemiyoruz.' diyerek, kendi memleketimizde yapılan bir tesiste bizi kapı dışarı etmeleri neticesinde hukuki yollardan hakkımızı aramaya başladık. İkinci mahkememizdir ve mahkeme ertelendi. Bu haklı davamızdan vazgeçmeyeceğimizi, sonuna kadar sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum."
Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz gecesinde Kalehan Barajında çalışan 35 güvenlik görevlisinin işine son verilmiş ve işten atılan güvenlik görevlileri 15 gün boyunca baraj girişinde sabahlamıştı. Jandarma himayesinde işe alınan yeni güvenlikçilerin iş başı yapmasının ardından 35 güvenlik görevlisi 7 yıldır çalıştıkları baraj bölgesini terk etmek zorunda kalmıştı. Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan mağdur güvenlik görevlileri, işlerine geri dönmek için mahkeme sürecini başlatmıştı. (Nihat Kanat-İLKHA)