• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre; Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu`nun kuzeyi ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Gaziantep, Kilis, Batman ve Antalya`nın doğu ilçelerinde görülecek olan yağışların, Mersin, Adana, Osmaniye, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize ile Ankara ve Konya`nın doğu ilçeleri, Hopa çevreleri ve Hatay`ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu`nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde 4 ila 6 derece olmak üzere iç bölgelerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Batı`da kuzeyli, doğuda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah ve öğle saatlerinde güneydoğu kesimler, Doğu Akdeniz`in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Mersin, Adana, Osmaniye, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize ile Ankara ve Konya`nın doğu ilçeleri, Hopa çevreleri ve Hatay`ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu`nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Az bulutlu, doğusunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile ilk saatlerde Antalya`nın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay`ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Yozgat ile Ankara ve Konya`nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürülütülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı
geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeyi ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Gök gürültülü sağanak yağışlı (13/18)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu (15/24)
İzmir: Parçalı bulutlu (17/23)
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu (11/22)
Konya: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (10/19)
Adana: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (17/25)
Mersin: Kuvvetli sağanak yağışlı (19/25)
Diyarbakır: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (15/24)
Batman: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (16/23)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (20/26)
Gaziantep: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (14/22)
Mardin Parçalı ve çok bulutlu (14/25)
Van: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (10/19)
Bingöl: Gök gürültülü ve sağanak yağışlı (12/21)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir