• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İdeolojisi İçin Casusluk Yapmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kanada`nın Halifax kentindeki HMCS Trinity Deniz Üssü`nde görevliyken Rusya için casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Teğmen Jefrey Paul Delisle`ın, bu işi para için değil ideolojisi için yaptığı açıklandı.

Halifax`ta hakim karşısına çıkan Teğmen Delisle, mahkemede suçunu itiraf etti. Delisle`ın avukatı Mike Taylor, müvekkilinin gizli bilgileri Ruslara para için değil, tamamen ideolojik nedenlerle verdiğini belirtti.

Delisle`ın, 2007`de derin psikolojik sorunlar yaşadığını anlatan Taylor, müvekkilinin ilk kez o yıl Rus elçiliğine giderek başladığı casusuluğu 2009`da bırakmak istediğini ancak Rus askerî istihbarat örgütü GRU ajanlarının Delisle`ı kızını öldürmekle tehdit ettiklerini ifade etti.

Müvekkilinin, hakkındaki bütün suçlamaları kabul ettiğini bildiren Taylor, ``Çünkü büyük pişmanlık duyuyor`` dedi. Müvekkilinin Ruslardan ayda 3 bin dolar ile bir kez 40 bin dolar kredili bir kart ve 10 bin dolar da peşin para aldığını açıklayan Taylor, Teğmen Jefrey Paul Delisle`ın kaç yıl hapis cezası alacağının 10 Ocak 2013`teki duruşmada belirleneceğini sözlerine ekledi.

Teğmen Jefrey Paul Delisle, görev yaptığı Halifax HMCS Trinity Deniz Üssü`nden, NATO ve üye ülkelerin gizli bilgilerini Rusya`ya sattığı gerekçesiyle 17 Ocak`ta tutuklanmıştı. Teğmen Delisle, Kanada tarihinde casusluk ve güven ihlalinden hapis cezası alan ilk asker olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir