• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Evden 5 kamyon çöp çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Fırat Mahallesi'nde ikamet eden Hafize ile kızı Âmine Dağ'ın yaşadığı evin çöp ile pis kokudan geçilmemesi üzerine İLKHA'nın "Mahallelinin 'çöp ev' tepkisi" bağlıklı haberi sonrası harekete geçen Kızıltepe Belediyesi, söz konusu evde inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerde ev sahibi kadının yıllardır evde çöp biriktirdiği ve kokunun çevreye yayıldığını tespit etmesi üzerine Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer'in talimatıyla harekete geçen Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çöpleri temizlemek için söz konusu adrese intikal etti.

Polis eşliğinde çöp eve gelen belediye ekipleri, önce kadını ikna etmeye çalıştı, ancak kadın ikna olmayarak evden aldığı bıçakla temizlik personeline saldırdı, çöpün alınmasına engel olmaya çalıştı.

Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Kalkan, kadının elinden bıçağı almaya çalışırken hafif yaralanırken bıçak kadının elinden güçlükle alındı. Kadın polisin zırhlı aracına bindirilirken belediye ekipleri evde temizliğe başladı.

Eve ancak maske takarak girebilen belediye ekipleri, korkunç bir manzara ile karşılaşırken çöp yığınların arasında bulunan yaşlı annenin de hastaneye götürülmesi için ambulans çağırdı. Çöp eve gelen ambulans yaşlı kadını ile kızını hastaneye kaldırdı. Bu arada yaşlı kadın için eve gelen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personelinin de incelemelerde bulunduğu görüldü.

"Kadın bize bıçak çekti"

Kızıltepe Belediyesi Zabıta Memuru Sevgi Nur Küsmüş, basına çıkan haberlerden sonra Kaymakam Mehmet Yüzer'in talimatıyla eve geldiklerini belirterek, "Ev sahibi kadın bize bayağı zorluk çıkarttı. Bayanı polis eşliğinde aldık. İçeride hasta annesi vardı, onu da aldık. Bize bıçak çekti. Bunun üzerine onu alıp ekip arabasına koyduk. Annesini de Kızıltepe Belediyesi ambulansı ile tedavisinin yapılması için hastaneye gönderdik. Belediyemizin Temizlik İşleri ekibi ile birlikte evin içerisini temizleyeceğiz. Halk sağlığını düşünerekten çevreye olan zararını en aza indirgemeye çalışacağız.  Evin içerisindeki çöp çok fazla, onunla ilgili temizlik çalışmaları devam ediyor." dedi.

"İçeride 5 kamyona yakın çöp var"

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Koordinatörü Ümit Turgay da evin içinde 5 kamyona yakın çöpün bulunduğunu söyledi.

Turgay, "Bu evin içinde yaşlı bir kadın ile annesi yaşıyordu. Annesi zaten hastaydı, şu an evin içerisinde 5 kamyona yakın çöp var. En kısa zamanda bu çöpleri kaldırıp gerekeni yapacağız. Haberinizin ardından Kaymakam Bey bize talimat verdi. Biz de gerekeni en kısa zamanda yapacağız." diye konuştu.

Mahalle sakinleri İLKHA'ya teşekkür etti

Yapılan haberden dolayı İLKHA muhabirlerine teşekkür eden mahalle sakini Abdülkerim Tutuş, "Yaptığınız haberin ardından ekipler geldi, içeriyi temizliyorlar. Biz sizden razıyız Allah da sizden razı olsun. İnşallah iyice temizlenir ve bir daha bu hale gelmez. Bundan çok rahatsızdık. İnşallah bir daha olmayacak. Tüm çocuklarımızda kaşıntı başlamıştı, pis kokudan dolayı doğru dürüst yemek yiyemiyorduk. Bu hayvanları da götürmeleri gerekir. Çünkü bu hayvanlar burada kaldığı sürece sorun bitmeyecek. Pis kokudan çocuklarımızın psikolojileri bozulmuş. Gelip haber yaptığınız için size ve ekipleri yönlendiren Kaymakam Bey'e çok teşekkür ediyorum." dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)





















































































Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir