• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
 İslam Karşıtı Afişler Washington`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD`nin New York ve San Francisco gibi büyük şehirlerinde yayınlanan tartışmalı İslam karşıtı reklam afişleri, ülkenin başkenti Washington`da da yayınlanmaya başlandı.

Washington belediyesi, "güvenlik gerekçelerini" öne sürerek afişlerin yayınlanmasını engellemişti.

Ancak ABD Federal Mahkemesi, geçtiğimiz cuma günü reklam afişlerinin ABD Anayasası`nın ifade özgürlüğü çerçevesinde korunduğunu belirterek, bunların yayınlanması gerektiği yönünde karar aldı.

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad yaptığı açıklamada, "Amerikalı Müslümanlar olarak bizler, ifade özgürlüğünün en güçlü savunucularıyız. Bununla birlikte nefret söylemlerini kınıyoruz. Bunlar son birkaç aydır gördüğümüz gibi Amerikalı Müslümanlara karşı toleranssızlık ve şiddet doğuracaktır" dedi. Awad, aynı zamanda toplu taşıma duraklarında da yayınlanacak olan "nefret kampanyasına" karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Awad, "Müslümanlara yönelik müsamahasızlık ve nefret ikliminin" başka örneklerine de şahit olduklarını belirterek, geçtiğimiz hafta Ohio eyaletinin Toledo şehrindeki bir caminin ateşe verildiğini bildirdi. Bu tür olayların aksine Amerika`daki Müslüman toplumuna yönelik doğru bir bakış açısına neden olacağını umduğunu söyleyen Awad, "Bizim vermek istediğimiz mesaj, toplumsal işbirliği, birlikte yaşamak ve müsamahaya dayalı çok daha geniş bir mesaj, ki Amerika da bunları destekliyor. Bu mesaj, Hıristiyan olsun, Yahudi veya Müslüman olsun yahut hiç inancı bulunmasın toplumun farklı kesimlerinin çeşitliliğinin muhafaza edilmesiyle ilgili" şeklinde konuştu.

Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi (AFDI) isimli Yahudi bir grubun hazırladığı afişlerde: "Barbarlar ve uygarlar arasındaki her savaşta, uygarları destekle. Cihad`ı yenmesi için İsrail`i destekle" ifadeleri yer alıyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir