• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı  Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Madde Bağımlılığı ile mücadele kapsamında kurumların etkin koordinasyonunu sağlamak, sivil bilincin ve duyarlılığın artırılması amacıyla toplanan İl Koordinasyon Kurulu 6. toplantısını yaptı.

Batman Valisi Yılmaz Arslan Başkanlığında yapılan toplantıya, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Vechettin Acar ve İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz katıldı.


Toplantının başında, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı`na ilk defa katılan Vali Yılmaz Arslan`a, sunumlar eşliğinde çalışmalar ile ilgili brifing verildi.

Sunumu izleyen Vali Arslan, faaliyet çıktılarının daha detaylı ve gerçekçi sonuçlarla yansıtılmasını isterken, koordinasyon kurullarının ise kurumları denetleyen ve yönlendiren bir birim olması gerektiğini vurguladı.

Kendisine internet ve sosyal medya araçları üzerinden uyuşturucuyla ilgili olarak şikayet mesajları geldiğini hatırlatan Vali Arslan, vatandaşlara bu tür durumlarda nereye başvurmalarının öğretilmesini istedi.

Vali Arslan, madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar ile ilgili olarak bilinç oluşturulmasının önemine de değinirken, bunun için başta kitle iletişim araçları olmak üzere broşür ve reklam panolarının kullanılmasını istedi. Arslan, uyuşturucu ile mücadele ve bilinç oluşturma alanlarında Türkiye`de isim yapmış akademisyenlerin de Batman`a çağrılarak öğrencilere çeşitli seminerler verdirilebileceğini sözlerine ekledi.

Kapalı ortamlarda sigara denetimleri üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini belirten Vali Arslan, cezalarla ilgili kesinlikle taviz verilmemesini istedi. Kapalı mekânlarda sigara içilmesine izin veren işletmecilere kesinlikle müsamaha gösterilmemesi gerektiğinin altını çizen Arslan, sigara konusunun `merhamet` meselesi yapılamayacağını ifade etti.

Arslan, \"Sigara içirten işyeri sahibi bunun sonucuna katlanmalıdır\" şeklinde konuştu.

İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu daha önce alınan `metruk binaları yıkma kararı` da değerlendirdi. Toplantıda, Belediye tarafından şu ana kadar 5 metruk binanın yıkıldığı, Kasım ayından sonra ise diğer metruk binaların da yıkılacağı belirtildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir