• DOLAR 35.466
  • EURO 36.651
  • ALTIN 3080.13
  • ...
Bel Fıtığından Değil Yanlış Tedaviden Korkun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Memorial Diyarbakır Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü`nden Op. Dr. Mehmet Emin Anasız, Bel fıtığının en önemli belirtisinin bel ve bacakta başlayan ağrıların olduğunu belirterek, \"Bel fıtığı olan her hastanın ameliyat olması gerekmiyor\" uyarısında bulundu.

 

Anasız, yaptığı açıklamada, dinlenme, fizik tedavi uygulamaları gibi cerrahi olmayan seçeneklerle bel fıtığını hafifleteceğini belirterek, sinirlerde baskıya bağlı bacaklarda güçsüzlük, istemli idrar yapamama, omurgada anormal hareketlilikler varsa cerrahi müdahalenin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Anasız, kuvvet kaybı gibi nörolojik bulgular olmamasına rağmen uzun süren ağrıların hastanın yaşam kalitesini etkiliyorsa cerrahi girişimin kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, daha sonra şöyle devam etti: \"Bel fıtığının en önemli belirtisi bel ve bacakta başlayan ağrılardır. Ağrı; hafif, orta veya şiddetli olabilir. Bel fıtığı ağrısı, belden başlayıp bir elektrik akımı gibi kesintisiz bacağa yayılır. Uyuşmanın da eşlik ettiği bu ağrı genellikle tek taraflıdır ancak taraf değiştirdiği veya iki tarafta da hissedildiği görülebilir. Bazen hastalar yalnızca bacak ağrısı ile gelir. Hapşırma, uzun süreli oturma, öne eğilme, ağrıyı arttırabilir. İleri vakalarda bacak kaslarında erime, incelme, bacakta üşüme olabilir, idrar kaçırma da görülebilir. Bu durumda hasta acilen ameliyata sevk edilmelidir. Tüm araştırmalar göstermiştir ki 3-6 aydan daha kısa sürede tedavi olan hastalarda hiçbir problem kalmamış, aksine uzun yıllar ameliyattan korkup bilinçsizce her türlü yöntemleri deneyen hastalarında içinden çıkılmayan başarısız bir bel cerrahisine aday hastalar olmuştur.\"

 

Anasız,son olarak, \"Bel ve bacak ağrılarınız varsa herhangi bir yöntem uygulanmadan önce ağrılarınızla ilgili doktorunuzla konuşup mümkün olan tüm tedavi olasılıklarını değerlendirmelisiniz\" ifadelerini sözlerine ekledi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir