• DOLAR 34.212
  • EURO 37.85
  • ALTIN 2913.741
  • ...
İtfaiye ve Arama Kurtarma Ekipleri Her Zaman Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, itfaiye personeli ile arama kurtarma ekibine yönelik eğitim ve tatbikatlarını sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz günlerde 20 kişilik itfaiye personeli ile 30 kişilik arama kurtarma ekibi Sille`de ve Altınapa DSİ arazisinde arama kurtarma eğitimi ile tatbikat gerçekleştirdi. Eğitimde araç, gereç ve elektronik hassas cihazların kullanımı konusunda profesyonel eğitim desteği verilirken, tatbikatta da mevcut imkanlar ve eğitimlerde öğrenilenler zorlu arazi şartlarında uygulandı.
Katılan personelin kabiliyetlerinin denendiği eğitimlerde hayati önem arz eden ve teknolojinin yakından takip edilmesini gerektiren kurtarma bilgileri tazelendi. Tatbikatta, jeneratörler, hassas enkaz dinleme cihazları, son model ayırıcı-kesici makine ve aletler, kişisel koruyucu cihazlar, kurtarmaya özel ekipmanlar ile acil iniş ve yüksek açı kurtarma ekipmanları denendi.

 

Eğitimlerde ise, trafik kazalarına müdahale, kuyudan canlı kurtarma, yüksek açılı kurtarmalar, bina göçük ve kentsel arama kurtarma gibi bilgiler uygulamalı olarak anlatıldı.(M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir