• DOLAR 34.155
  • EURO 37.821
  • ALTIN 2908.49
  • ...
Özgür Suriye Ordusu`ndan Önemli Adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Milli Konsey Başkanı Abdulbasıt Seyda, Suriye`ye geçerek Özgür Suriye Ordusu yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmede, süreç ile ilgili görüş alışverişi yapıldığı belirtildi.

Abdulbasıt Seyda ilk olarak Civegözü Sınır Kapısı`nın karşısında bulunan Suriye`nin Bab El Hava Sınır Kapısı`na geçerek, Özgür Suriye Ordusu Halep ve İdlib komutanları ile bir araya geldi. Görüşmede, Özgür Suriye Ordusu`nun ekonomik olarak desteklenmesi ele alındı. Ayrıca ülkedeki son durum detaylarıyla değerlendirildi. Seyda`nın daha sonra İdlib`in Eterib bölgesini de ziyaret ettiği ifade edildi. Görüşme sonrası açıklamada bulunan Seyda, Özgür Suriye Ordusu yetkilileri ile devrim ve halkın yararı için atılması gereken adımları ele aldıklarını söyledi.

Seyda`ya Milli Konsey üyelerinin yanı sıra Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konsey Başkanı Tuğgeneral Mustafa El Şeyh`in de eşlik ettiği kaydedildi.

Ziyaret Seyda`nın Haziran ayında Suriye Milli Konsey Başkanlığı`nı devralmasından sonra ülkeye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

ESAD HALEP`TE GÖRÜNTÜ VERMEMİŞTİ

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da geçtiğimiz hafta Halep`i ziyaret etmişti. Burada birçok temasta bulunan Esad`ın hiç görüntü vermemesi, devletin resmi haber ajansı SANA`da bile sadece yazılı haberlerin verilmesi dikkat çekmişti. Suriye Milli Konsey Başkanı Seyda`nın Suriye`yi ziyareti ve muhalif asker ve komutanlarla görüşmesi bir meydan okuma olarak yorumlandı.

Seyda`nın Halep`e geçtiği ve oradaki muhalif güçlerle görüşüleceği bildirildi.
 

dünya bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir