• DOLAR 34.238
  • EURO 37.843
  • ALTIN 2919.83
  • ...
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu `Ekonomik kriz var zamların arkası kesilmiyor, terör batağına batmış. Devraldığınız Türkiye bu muydu sizin? Elektriğe ve doğalgaza yapılan zam tam okulların açıldığı zamana denk geliyor. Ölçüsüz bir biçimde zam yaptınız. Bu zamları ahlakla bağdaştırmıyorum, şerefle de bağdaştırmıyorum. Bu zamları onaylamamız mümkün değil.

Kendileri yediler, yandaşlarına yedirdiler herkesin karnı doydu faturayı da millete çıkartıyorlar. Milletim bunun farkına varsın faturayı artık sen ödeme iktidara ödet. Dünyada doğalgaz gerileyecek sen gelecek doğalgaz fiyatlarına yüzde 30 zam yapacaksın. Yalan söylenmez ki bu kadar. Yalan söylemenin de bir usulü var.


Bu kadar zamın halka çıkarmanın ahlaki hiç bir yanı yoktur. Bu bir soygundur. Bunu yapanda Ak Parti`dir. Tükettiğimiz elektrik enerjisinin yüzde 33 ünü doğalgazdan çıkartıyoruz.

Devleti yönetecek kişilerin Türkiye`nin çıkarlarını koruması lazım
İhanete varan bir tezgahla karşı karşıyayız. Bu soygun düzenine hayır diyen bir parti var
o da CHP`dir.

Doğalgaz fiyatları dünyada düşecek sen halka zam yapacaksın senin engereklerden ne farkın var?

SURİYE TEZKERESİ

Geçen hafta parlementodan Suriye konusunda tezkere çıktı. CHP tek grup toplantısı yapan partiydi.

Oturduk beraber bir karar verdik.Suriye konusundaki yaptığımız çabaları anlatayıp
hükümete bir çağrı yaptık.

Türkiye`de bir uluslararsı konferans yapın dedik. Biz Türkiye Cumhuriyiti tarihine uygun olarak çatışmayı söndüren bir devlet olarak ortaya çıkmamalayız
biz barışı dillendiren bir devletiz.

Bunu ellerinin tersiyle ittiler. suriye konusunda ortak bir deklerasyon yayınlayalım dedik, TBMM`nin ortak iradesini ortaya koyalım dedik bunu ellerini tersiy reddettiler.

CHP olarak sorumluluğumuzu sonuna kadar yerine getiririz. Ülkemizi milletimizi seviyoruz
Suriye konusunda mektup gönderdik. Bunu da kabul etmediler. Şimdi bize niye destek vermediniz diyorlar. Bütün çabalarımızı gösterdik ama anlatamadık. Türkiye neden savaşın eşiyine geldi? Bana birisi niye Suriye ile savaşmak durumundayız anlatsın

Suriye konusunda bizi Hamas Suriye`yi, İran, Rusya, Çin ve Brezilya destekliyor bu stratejikl körlüktür

Biz savaş istemiyoruz. Çocuklarımızın kanlarının çöllerde dökülmesini istemiyoruz
Kuzey Irak`ta askerleriimizin başına çuval geçirildi. Tezkere gelmedi

Türkiye güçlü kılan tezkere değil demokrasidir batıya dönük yüzüdür
entellektüel gücüdür. Tezkere olunca savaşa hazır olacakmışız,olmayınca değil miyi
z? Biz hayır diyorsak bildiğimiz vardır. Bu ülkeyi güçlü kılan çoğulculuk, demokrasi anlayışıdır bunların yıkmaya çalıştıkları Türkiye`nin gücüdür. 1990 Saddam Kuveyt`i işgal etti. BM karar aldı. ABD asker göndermek için karar aldı ama hiç kimse kararlarda red oyu verenleri Saddam`cı diye yargılamadı. Red oyu verdik diye bize BAAS`cı ilan ettiler

Blöfle dış politika olmaz. Daha buna benzer onlarca karar var. Demokrasi halkın çıkarlarının korunduğu rejimin adıdır. Gerekçe Suriye`de rdemokrasi yokmuş.

senin ülkende demokrasi var mı? Gazetececilere özgürlük var mı? Hayır.Öğretim üyeleri hapiste. Kenan Evren bile bunları yapmadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir