• DOLAR 32.458
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2439.947
  • ...
Midyat`ta Kur`an Kerim Meal Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kur`an-ı Anlama platformuna üye olan Umutla Yaşam Der, Midyat`ta faaliyet gösteren Diyanet Sen, Midyat İmam Hatip Mezunları Der ve Özgür Eğitim Sen`in de destekleriyle Kur`an-ı Kerim meal sınavı düzenlendi.

 

Kur`anı Anlama Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen yarışmanın Mardin Midyat ilçesindeki ayağı, Ali İhsan İlköğretim okulunda 80 adayın katılımıyla gerçekleşti.

 

İlke Haber Ajansına konuşan umutla Yaşam Der Başkan Yardımcısı Hıdır Atasal, \"Allah rızası için bu tür sınavları düzenliyoruz. Ve buna benzer yarışmaları düzenleyenlere de elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışacağız. 2011 yılında ve bu yıl da olmak üzere bu 2. sınavımızdır\" dedi.

 

Bu tür sınavları düzenlemekle maddi bir amaçlarının olmadığının altını çizen Atasal, \"Bu sınavları kim düzenlerse düzenlesin hep yardımcı olmaya çalışacağız. Elbette Müslümanların anayasası olan Kur`an-ı Kerim`in mealini bilmek onun doğrultusunda hareket etmek yaşamını sürdürmek düşüncesiyle diyoruz. Çünkü bilinçsiz yapılan bir ibadetin insana hiçbir faydası olmaz hatta zarar verir. Bilinçli ibadetlerini yapmaları için bu tür sınavları her yıl hatta her ay yapmak lazım\" diye konuştu.

 

Atasal son olarak, önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir sınav yapabilmek için Midyat`ta bulunan bütün STK`ları ziyaret edip hep beraber bu tür sınavları yapacaklarını söyledi.

 

Midyat`ta iki kategoride de birinciler 1 tam altın, ikinciler 1 yarım altın, üçüncüler 1 çeyrek altınla ödüllendirilecek. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir