• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
D-100 Karayolu Çile Yolu Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun trafiği kaldıramayan D-100 karayolu`nun Körfez-Gebze arası tam anlamıyla çile yoluna dönüştü.

TEM Otoyolu`nun Kocaeli geçişinde bir hafta önce Körfez İlçesi ile Gebze arası İstanbul istikameti asfaltlama çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldığı için, yoğun trafiği kaldıramayan D-100 karayolu`nun Körfez-Gebze arası tam anlamıyla çile yoluna dönüştü.

Karayolları`nın geçtiğimiz hafta 1 Ekim Pazartesi günü sabahı başlattığı uygulama ile, TEm Otoyolu`nun Körfez ilçesi ile Gebze ilçeleri arasında köprülerin asfaltlarının değişimi nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapanmıştı. Ankara istikametinden gelen sürücülerin Körfez turnikelerinden itibaren D-100`e yönlendirilmeye başlanması, D-100`ün İzmit isktikametinden gelen araçların da burada yığılması sonucu geçtiğimiz haftadan itibaren yaşanan D-100`deki yoğunluk  özellikle hafta sonu tatili dönüşü nedeniyle dün gece doruğa ulaştı.

Dün gece Körfez-Gebze ilçeleri arasındaki trafik adım adın ilerlerken 20 dakikalık yolu 2-3 saatte alabilen sürücüler gazete ve televizyonlarının santrallarını kilitledi.  DHA muhabirlerinin konuştuğu sürücüler, TEM yolunun çile yoluna dönrüştüğünü, bu çalışmaların programsız yapıldığını belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Karayolları yetkilileri şu anda çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ve en geç 20 Ekim`de yolun ulaşıma açılacağını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir