• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
“Mısır'daki idamlara karşı dünyadan gerekli ve yeterli tepkiyi göremiyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  31 Mart'ta Mahalli Yerel Seçimlerin yapılacağını hatırlatan Yılmaz, Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırıların olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Çevremizde yaşanan gelişmelere baktığınız zaman Suriye ve Irak başta olmak üzere, Türkiye'nin çok önemli meselelerinin gündemde olduğu bir süreçten geçiyoruz.  İçeride terörle mücadele konusunda çok önemli bir yere gelmiş durumdayız. Bunu daha da pekiştirmek istiyoruz. Ülkemize dönük ekonomik saldırılar var. Bunları bertaraf edip, çok daha güçlü bir şekilde ekonomimizi geliştirmeyi arzuluyoruz.” dedi.   

“Ortalama her sene bir seçim yapılıyor”

Türkiye'de ortalama yılda bir seçim yapıldığını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: "Gerçekten bir ülke için her sene bir seçim fazla. Yeni sistem ile birlikte biliyorsunuz artık 5 yılda bir seçimler yapılacak. Genel seçimler zaten öyleydi. Genel seçimlerde 5 yıl oldu ve 2023'ün ortalarına kadar artık bir genel seçim olmayacak.  2024'ün Mart ayına kadar da yerel seçim olmayacak. Dolayısıyla dört buçuk yıl civarında seçimsiz bir döneme giriyor Türkiye.  Bu Türkiye için bir fırsat penceresidir. Çeşitli alanlarda reformlar gerçekleştirmek bakımından, bazı temel köklü değişiklikler yapmak bakımından önemli bir fırsat penceresi sunmaktadır Türkiye için. Türkiye ekonomi başta olmak üzere birçok alanda, çok daha önemli reformlara, değişimlere, dönüşümlere imza atacaktır.”

“Mısır'daki idamlara dünyadan gerekli, yeterli tepkiyi göremiyoruz”

Mısır’da, Sisi cuntası tarafından gerçekleştirilen idamlara da değinen Yılmaz, yaşananları üzüntüyle takip ettiklerini, idamların yürek burkan sahnelere neden olduğunu ifade etti.

Sözlerinin devamında Yılmaz, "Öncelikle Mısır'da yaşananları gerçekten üzüntüyle takip ediyoruz.  Genç insanlar idam cezası ile cezalandırıldı ve o yürek burkan sahneleri hep birlikte izliyoruz.  Dünya da izliyor maalesef. Dünyada bu konularda maalesef gerekli ve yeterli tepkiyi göremiyoruz. İşte Türkiye'de en küçük bir şey olduğu zaman ayağa kalkan bir takım yapılar ve birtakım çevrelerin, bu konularda suskun olduklarını, Mısır'da idamlar yaşanırken aynı zamanda uluslararası toplantılar oralarda düzenleyebildiğini, hiç bu konular yokmuş gibi davranılabildiğini görüyoruz.  Bu da ayrıca üzüntü verici.” diye konuştu. 

“12 Eylül'den sonra yaşanan idamları hepimiz biliyoruz”

“Türkiye olarak Mısır halkının yanındayız. Mısır halkı bizim kardeşimiz. Aynı değerleri ve aynı medeniyeti paylaştığımız bir toplum.  Mısır halkının bu acılardan, bu sıkıntılardan bir an önce kurtulmasını temenni ediyoruz.” diyen Yılmaz, "Türkiye'de geçmişte benzer süreçleri yaşadı maalesef.  12 Eylül'den sonra yaşanan idamları hepimiz biliyoruz.  Sonra zaman içinde Türkiye'yi çok şükür o süreçleri aştı. O vesayetçi anlayışları aştı ve gençleri kurban eden o anlayıştan uzak yapılanmalardan kurtulmuş oldu.  Temenni ederiz ki Mısır halkı da aynı süreçleri yaşasın, bu kötü ortamlardan, bu siyasi şartlardan çıksın. Daha özgür, daha müreffeh, bir siyasi düzene kavuşmasını temenni ediyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda zaten açık ve net tavrını her zamanki gibi ortaya koydu. Maalesef dediğiniz gibi dünyadan aynı sesleri duyamıyoruz. Yine dünyadaki insan hakları örgütleri, uluslararası kuruluşlar ve bir takım güçlü ülkeler, onların da bu konularda seslerini daha fazla yükseltmelerini temenni ediyoruz.” (Nihat Kanat-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir