• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
ÜDS Yarın Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi`nce (ÖSYM) düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), yarın saat 9.30`da 22 il merkeziyle Lefkoşa ve Bişkek`te gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara 180 dakika süre verilecek.

Adaylar, sınava giriş belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınava girecek adaylar, sınava giriş belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM`nin \"http://ais.osym.gov.tr\" internet adresinden edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileriyle adayın fotoğrafı yer alacak.

Belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adayların sınava girebilmesi için sınava giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlarla askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (muvazzaf askerler için geçerli değil), Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

ÖSYM tarafından belirlenen yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir