• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mersin 5. Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- 04-07 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan Mersin 5. Lojistik ve Transport Fuarı Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MTSO Başkanı Süleyman Aşut ve diğer katılımcıların iştiraki ile ile Mersin Yenişehir Fuar alanında açıldı.


Projelerimizin Önündeki Bürokrasi Kaldırılsın

Aşut, \"Lojistik sadece kamyon sayısını artırmak ya da sadece büyük bir limana sahip olmak demek değildir lojistik, bir malın taşınmasından depolanmasına, paketlenmesinden yüklenmesine kadar bilgi ve planlama gerektiren karmaşık bir sistemdir. Bunlar olursa lojistik, bir katma değer yaratır. Yani lojistik, ancak bunları sağlayacak bir merkezle katma değer ve çarpan etkisi yaratır. Aksi takdirde sektör tavanda su döver. Kent kaybeder, ülke kaybeder, insanımız kaybeder\" diye konuştu. Dünyanın gözünün , Mersin ve Mersin`in lojistik değerlerinde olduğunu söyleyen Aşut : \"Yüksek sesle bir kez daha vurguluyorum, yeter ki eksiklerimizi tamamlamamıza izin verilsin. Yeter ki projelerimizin önündeki bürokrasi kaldırılsın. Devlet kendi hedefine sahip çıksın\" dedi.

Mersin Rekabet Edebilirlikte Türkiye`nin İlk On Kenti İçerisinde

Mersin 5. Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı`nda bir konuşma yapan Mersin Valisi : \"Mersin`in her alanında olduğu gibi bu fuara da katkı sağlayacağına inanıyorum. Mersin sadece Türkiye`nin değil orta doğu ve uluslararası ticaretin bugün çok önemli bir merkezi ve kavşağıdır. Mersin`i zenginleştiren, geliştiren sadece coğrafi ve jeositratejik değil aynı zamanda büyüyen, genişleyen sermayesi ve lojistik kavramı içersinde yer alan geçmişten bu yana iş yapma ve bu alanda yoğunlaşma becerilerdir. Mersin Türkiye`nin rekabet edebilirlikte 81 ilin eğitim, sağlık, temizlik ve benzeri tüm alanlarında ilk on kenti arasında yer alan ve en son gerçekleştirilen bir rekabet endeksinde de sürdürülebilirlik anlamında ilk 5 il içerisinde bulunan bir kenttir\" diye sözlerini devam ettirdi.


Validen Mersin`deki Yerel Yönetimlere Gönderme

MTSO başkanı Süleyman Aşut`un, kendi projelerin önündeki büroksinin kaldırılması istemesine de değinen Vali şunları söyledi: \"Yerel yönetimler boyutunda içselleştirilme gerekiyor. Çünkü bir kentin gelecek haritası, imar planlamaları, arazi kullanım alanları, bununla ilgili alt yapı çalışmaları, yol ve buna benzer tüm boyutları her anlamda yerel yönetimlerin yetkisindedir. Bahsi geçen bu kavramların süratle tamamlanması gerekmektedir. İnanıyorum ki anlayışla karşılanacak ve sağlanacaktır. Çünkü gelişen Mersin`i bugünü ile değil 2023 hedeflemesi ile bugün kısa dönemde düşünüp daha ilerisini hedeflemek zorundayız. İnsanlar geçici, kentler ve toplumsal gerçekler kalıcıdır\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir