• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Sevk Zulmüne İsyan Mektubu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yaklaşık iki sene önce kâle bile alınmayacak sudan sebeplerle abim Mustafa Yetiş tutuklanarak cezaevine konuldu.Tam bir sene boyunca yerel mahkeme tarafından yargılandı.Bundan sonra hakkında,örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 10 buçuk sene hapis cezasına çarptırıldı.Suçlu olduğuna dair hiçbir delil bulunmamasına rağmen ki olsa bile örgüt üyeliği cezası, 4 yıl 8 aydır... Bu bir yıl zarfında Malatya cezaevinde kaldı.

Adıyaman merkeze yarım saatlik yol mesafesi bulunan Kahta`da ikamet ediyoruz. Kahta`dan annem-babam için engel teşkil ediyordu. Dolayısıyla oğlunun görüşüne gidemediler.

Abim, defalarca Adıyaman cezaevine sevkini talep etti. Bu talep reddedildi. Son olarak, babamın ve annemin sağlık raporları ile Adalet Bakanlığına başvurduk. Bu başvurudan iki – üç ay sonra nihayet Adıyaman Cezaevine sevk edildi. Adıyaman cezaevine geldikten dört ay sonra tekrar sevk edildi. Bu defa Kocaeli F Tipi Cezaevine…

Bu dört aylık süre zarfında, babam oğlunu sadece bir defa ziyaret edebildi. Annem de iki defa...
Yarım saat mesafedeki yolu sağlık sorunlarından dolayı ancak bu kadar kat edebiliyor babam. Bu bir defalık görüşmeyi babama çok görüp abimi 1000 km. uzaklıktaki Kocaeli F tipi Cezaevine sürgün ettiler. Sürgün diyorum; zira bu sevk değil sürgündür tartışmasız…

Unutmayın ki; "Zulm ile âbad olan Kahr ile berbad olur.”Daha kaç evladı,anne ve babasından uzaklaştıracaksanız?
Bu feryatları ya duyarsınız,bu zulümden vazgeçersiniz ya da bu mazlumca feryatların âhı sizi bu dünyada da öteki dünyada da azaba duçar edip helak edecektir.

Vesselam Veddua

HATİCE YETİŞ / Adıyaman / Kahta
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir