• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`ABD ile `Reset` Dönemi Sonsuza Kadar Süremez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış haberler servisi-Riyad Makaev

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile ilişkilerde "reset" sürecinin sonsuza kadar devam edemeyeceğini söyledi. "Kommersant” gazetesine açıklamada bulunan Lavrov, Rusya ve ABD`nin bu sürecin tamamlanması için daha fazla çaba harcaması gerektiğini vurguladı.

"Eğer biz `reset`ten konuşuyorsak, bu açık bir bilgisayar terminolojisi. Bu sonsuza kadar devam etmez. Aksi durumda bu reset değil, program hatası olur" uyarısında bulunan Lavrov, "Süreçlere isim bulmak yerine, ilişkilerimizin nasıl gelişeceğini düşünmemiz gerekir. ya da tekrar bilgisayar terminolojisi ile konuşacak olursak, biz yazılımı güncellemeliyiz." tavsiyesinde bulundu.
 
ABD Başkanı Barack Obama 2008`de göreve geldiğinde Rusya ile ilişkilerde yeni sayfa açma politikası geliştirmişti. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Haziran 2009`da Lavrov`a üzerinde `reset` yazan bir buton hediye ederek yeni dönemi sembolleştirmişti. Ancak, füze kalkanı, insan hakları, Arap Baharı ve Suriye ile derinleşen görüş ayrılıkları sürecin devam etmesini engelledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir