• DOLAR 34.269
  • EURO 37.23
  • ALTIN 2988.622
  • ...
AK Parti Büyük Kongresi Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti`yi 3 seçime götürecek kadro kongrede belirlenecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, yarın 3. ve son kez genel başkanlığa aday olacak.

Ankara Arena Spor Salonu`nda son hazırlıklar tamamlandı. 10 bin 600 koltuklu spor salonunda, içeride 20 bin, dışarıda da 15-20 bin dolayında izleyicinin hazır bulunması bekleniyor.

Salonun içine ve dışına barkovizyon ekranlar kuruldu. Delege koltukları saha ortasına yerleştirildi.

Salonun birçok yerine kongrenin ana sloganı olan "Büyük Millet Büyük Güç Hedef 2023" afişleri asıldı.

Erdoğan AK Parti Genel Merkezi`nde, kongreye katılacak yabancı konuklarına verdiği yemeğin ardından kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu`na geldi.

Salonda incelemelerde bulunan Erdoğan, salondaki görevlilerden hazırlıklar hakkında bilgi aldı ve salonu gezdi.

Hüseyin Çelik`ten Kürtçe Ayrıntı

AKP`nin kongresi öncesi bu sabah NTV canlı yayınında kongreyi, önümüzdeki 11 yılı, PKK sorunu ve Kürt sorununu ve tabiki çok merak edilen Erdoğan`ın konuşmasını değerlendiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Erdoğan`ın 57 sayfalık konuşmasından kritik bir detayı paylaştı.

Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmaya başlandığını ifade eden Hüseyin Çelik, Başbakan`ın konuşmasından ilk kez kritik bir detayı kamuoyu ile paylaştı.

Hüseyin Çelik, Doğu ve Güneydoğu`da hastane gibi halkın direk hizmet aldığı kurumlarda halka Kürtçe hizmet verileceğini açıkladı.

BEŞ AYRI DİLDE SİMULTANE

Kongrede 200 yabancı konuk icin İngilizce, Fransızca, Rusça, Portekizce ve Arapça olmak üzere beş ayrı dilde simultane çeviri yapılacak. Davetliler arasında bulunan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Ankara`ya geldi.

Basbakan Erdoğan, kongre öncesi bugun saat 19.00`da yabancı konuklara AK Parti genel merkezinde yemek verecek. Kongreye İsrail ve Suriye`den konuk davet edilmedi.

İKİ ONUR KONUĞU

AK Parti`nin kongre için 2 onur konuğu bulunuyor. Partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik`in davet ettiği 4 onur konuğundan ikisi kongrede yer alacak. Kendisini yakarak Arap Baharı`nı başlatan Muhammed Bouazizi`nin annesi ve kız kardeşi ile Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkül Karman yarın kongrede hazır bulunacak.

İsrail ordusuna ait tankın ezerek öldürdüğü ABD`li aktivist Rachel Corrie`nin ailesi ile Van depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki`nin ailesi ise mazereti olduğu için daveti kabul etmedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir