• DOLAR 34.172
  • EURO 37.255
  • ALTIN 2952.32
  • ...
`Köylünün Sıkıntılarına Aracı Oluyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kurulduğu günden beri ara vermeden Van`daki köyler ziyarete ederek köylünün sıkıntılarına aracı olan Van Köyleri ile Dayanışma Derneği`nin köy ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretler kapsamında dernek üye ve gönüllüleri bu hafta Van merkeze bağlı Pirgarip, Eğlence ve Meydancık köylerini ziyaret ederek köylünün sorunlarının dinledi.

Gittikleri her köyde büyük bir hürmetle karşılandıklarını belirten dernek üye ve gönüllüleri, dernek olarak köylünün sıkıntılarına aracı olduklarını ve sıkıntıların çözümü için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Dernek gönüllülerinden M. Ali Ata, dernek olarak düzenli olarak köyleri ziyaret ettiklerini belirterek, "Yaptığımız bu ziyaretler kapsamında köylünün sıkıntılarını dinleyip not alıyoruz. Çözüm noktasında yapabileceğimiz bir şeyler varsa elimizden geleni yapıyoruz. Gittiğimiz köylerde öncelikle köy muhtarı, köy imamı ve köyün ileri gelenlerini ziyaret ediyoruz. Köy ile ilgili kendilerinden geniş bilgi alıyoruz. Özellikle deprem sonrası ne gibi sıkıntıların yaşandığını, deprem sonrası mağduriyetlerini devam edip etmediğini soruyoruz kendilerine" dedi.

Sıkıntılar Genel Olarak Aynı
Gittikleri her köyde büyük bir hürmetle karşılandıkların söyleyen Ata, "Köylümüz çok misafirperver. Bizleri en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyorlar. Dernek olarak yaptığımız ziyaretlerde köylü kardeşlerimize derneğin amacını ve yaptığımız faaliyetleri anlatıyoruz. Hiçbir maddi menfaat beklemeden kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bize anlattıkları sorunlar değerlendirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Köylerin sıkıntılarının genelde benzer olduğunu belirten Ata, " Köylüler genelde deprem sonrası yaşadıkları ve devam eden sıkıntılarını dile getiriyor. Çoğu köyde bitmesi gereken evlerin temeli yeni atılmış ve kış yaklaşıyor. Maddi sıkıntılarını da dile getiriyorlar. Genel olarak bütün köylerin sıkıntıları aynı. Tabi bazı köylerin sıkıntıları daha büyük" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir