• DOLAR 34.229
  • EURO 37.332
  • ALTIN 2945.802
  • ...
Bakan Eker Diyarbakır Tanıtım Günleri`ne katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı himayesinde düzenlenen tanıtım günlerine, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten, Mahmut Kaçar ve çok sayıda davetli katıldı. Tanıtım günleri kapsamında sergilenen ürünlerin ve hizmetlerin tanıtıldığı stantları tek tek gezerek ilgilenen Bakan Eker, Diyarbakır folklor ekibiyle halay çekti, Diyarbakırlı ses sanatçılarının seslendirdiği türkülere de eşlik etti.

 

Tanıtım günleri kapsamında tanıtılan ürünler hakkında bilgi alan Bakan Eker, kendisine ikram edilen yerel ürünlerden tattı. Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü standına geçen Bakan Eker, burada sergilenen 50 kiloluk dev karpuzları inceledi. Bakan Eker, Diyarbakır Tanıtım Günleri`yle Diyarbakır`ın gerçekte layık olduğu şekilde anılmasını arzu eden, bunun için çalışan, çabalayan Diyarbakırlılarla şehrin değerlerinin, varlıklarının bir kısmının Ankara`ya getirilerek sergilendiğini dile getirdi. Diyarbakır`ın büyük bir uygarlık ve medeniyet merkezi olduğunu belirten Bakan Eker, şehrin çok sayıda medeniyetin, uygarlığın yeşerdiği, beslendiği, büyüdüğü, geliştiği bir merkez olduğunu ifade etti. Diyarbakır`ın çok değerli varlıklarının bulunduğunu ifade eden Bakan Eker, \"Diyarbakır maalesef son yıllarda hak etmediği şekilde, sürekli olumsuz görüntülerle imajı kirletilmeye çalışılan bir şehir. Biz de Diyarbakır`ın aslında bundan ibaret olmadığını, bunun gösterilenlerin, bilinenlerin Diyarbakır`ın gerçek imajı olmadığını, Diyarbakır`ın çok değerli varlıklarının bulunduğunu müziğiyle, kültürüyle, edebiyatıyla, sesiyle, Türkiye`nin kültürel birikimine çok büyük katkı sağlayan bir merkez olduğunu göstermek istiyoruz.\" şeklinde konuştu.

 

Diyarbakır`ın Varlıklarını Türkiye`ye Tanıtmak İstedik
Diyarbakır`ın tarımsal yönlerine de dikkat çeken Bakan Eker, karpuzun kentin önemli bir varlığı ama tek ürünü olmadığını söyledi. Şehirde birçok endemik bitki ve hububat bulunduğunun altını çizen Bakan Eker, dünyanın hububat merkezinin de Diyarbakır civarında, Karacadağ eteklerinde olduğunu söyledi. Bakan Eker, \"Diyarbakır aslında kültürün, yerleşik hayata geçişin, tarımın başladığı en önemli merkezlerden biri. Biz de bugün Diyarbakır`ın varlıklarını Türkiye`ye tanıtmak istedik. Diyarbakır`ın gelişmesini, büyümesini isteyen bütün kesimlerin hepsi burada\" diye konuştu.(Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir