• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: 500 Öğrencili Köyde Okul Yok!
Van merkeze bağlı Kurubaş Köyü`nde okul yok. Okullarının depremden sonra yıkılması nedeniyle yaklaşık 500 öğrenci, taşımalı eğitim sistemiyle başka bir köy okuluna gidiyor. Öğrenci ve veliler yıkılan okulun yerine geçici de olsa yeni bir okulun yaptırılmasını istiyor.

Minibüsçüler Mazot Fiyatlarına İsyan Etti
Son günlerde üst üste zam alan mazot bir ayda 3 lira 25 kuruştan 4 lira 30 kuruşa yükselince Vanlı minibüsçüler isyan etti.

Saadet Partisi: Türkiye Batı`nın Jandarmalığını Yapıyor
Saadet Partisi Genel merkezi tarafından Türkiye genelinde 957 ilçede 5 hafta süreyle başlatılan `İlçe Ziyaretleri Programı` kapsamında Van`da bir basın toplantısı yapıldı. Burada konuşan Fetullah Erbaş, Türkiye`nin İslam ülkelerinde Batı`nın jandarmalığını yaptığını söyledi. Erbaş, Çirkin filme tepki gösterdi.

\"Müminler Camileri İnşa ve İhya Etmekle Sorumludur\"
Van merkez camilerinde \"Müminler camileri hem inşa hem de ihya etmekle sorumludur\" konulu hutbe okundu.

BÖLGE: Van`da Deprem Sonrası Baca Temizliği Uyarısı
Van Belediyesi İtfaiye Müdürü Osman Acar, yaşanan depremlerden dolayı yıkılan bacaların bir çocuğunun temizlenmediğini ve tıkandığını ifade ederek, yaklaşan kış mevsimi öncesi vatandaşlara tedbirlerini almaları konusunda uyarılarda bulundu.

GAZETE VAN: Saadet Partisi`nden Ak Parti`ye Tepki
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve eski Van Milletvekili Fethullah Erbaş, iktidar partisinin ayak oyunları ile kendilerinden ayırdıkları kişilere yeni partiler kurdurup sonunda da bu partileri ilhak ettiğini iddia ederek, \"Ne yaparlarsa yapsınlar, taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini bilmeleri gerekir. Yakında partilerinin güneş gören kar gibi eriyerek tükendiğine şahitlik edecekler\" dedi.

BDP`den Tecrit Yürüyüşü
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van il örgütü tarafından Abdullah Öcalan`a uygulandığı iddia edilen tecridin kaldırılması amacıyla yürüyüş düzenlendi.

PRESTİJ: Esnaf Sıkıntılı
Van`da depremin ardından mağdur olan esnaflara verilen KOSGEB kredilerinden yararlanamayan internet cafe ve kahvehanelerin sıkıntılarının dile getirilmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

VAN SESİ: Erbaş`tan Ak Parti`ye Ağır Eleştiri
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve eski Van Milletvekili Fethullah Erbaş, iktidar partisinin ayak oyunları ile kendilerinden ayırdıkları kişilere yeni partiler kurdurup sonunda da bu partileri ilhak ettiğini iddia ederek, \"Ne yaparlarsa yapsınlar, taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini bilmeleri gerekir. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir