• DOLAR 32.456
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.55
  • ...
Obama, Buckingham`da `Krallar Gibi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buckingham Sarayı, çok az başkanına uyguladığı kral protokolü ile Obama çiftini 2 gece Saray’da ağırlayacak.

Buckingham Sarayına gelen Obama çifti, sarayda kısa bir turdan sonra 41 pare top atışıyla karşılandı. Obama ve Kraliçe’nin buluşmasından sonra ise Obama’nın geldiği 62 pare top atışıyla tüm Londra’ya duyuruldu.

Obama çifti Kraliçe’nin özel davetlisi olarak sarayda iki gece geçirecek. Obama çifti, geçtiğimiz günlerde dillere destan bir düğünle evlenen Prince William ve Kate Middleton’un düğün gecesini geçirdikleri 6 oadlı özel suite misafir edilecek. Barack Obama ve eşi Michele Obama, saraya geldiklerinde Kraliçe ile buluşmadan önce yeni evli çiftle de ayaküstü tanıştı.

Ziyartein ilk gününde Kraliçe ile özel bir öğle yemeği yiyen Obama, daha sonra West Minister Abbey’e çelen bırakmak için Saray’dan ayrıldı.

Obama çifti sabah saatlerinde de İngiltere veliaht Prensi Charles ve eşi Camilla, geceyi geçirdikleri ABD Büyükelçisinin konutunda bir araya geldi. İrlanda ziyaretini, İzlanda’daki yanardağdan yükselen küllerin bölgeye yayılması yüzünden bir gün önceden kesmek zorunda kalan Obama, planlanandan önce Londra’ya geldiği için Pazartesi gecesini ABD Büyükelçisinin konutunda geçirdi.

HABER 7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir