• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Müminler Camileri İnşa ve İhya Etmekle Sorumludur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van merkezde depremden sonra birçok cami hasar görürken müftülük hayırsever vatandaşları cami yapımlarına teşvik etmek için bugün hutbelerde caminin önemliyle ilgili vaaz verme yoluna gitti.

Hasarlı camilerden olan Hz Ömer Cami`sinde cemaate seslenen M. Emin Akan Hoca, camilerin, sosyal adaletin ve kardeşliğin tesis edildiği yerler olduğunu hatırlattı. Akan Hoca, "Camilerde makamı, mevkii, ekonomik durumu ne olursa olsun bütün mü`minler aynı safta, omuz omuza durur, aynı amaçlar için elleri semaya açıp Allah`tan affını ister. Böylece insanlar arasında birlik ruhu gelişir ve aralarında dayanışma da artar" dedi.

Cami İnşa Etmek Sadaka-i Cariyedir
Kuran-ı Kerim`de "Allah`ın mescitlerini ancak Allah`a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtlarını veren ve Allah`tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır" ayetini hatırlatan Akan Hoca, yüce Allah`ın camileri inşa ve ihya etmeyi adeta imanla irtibatlandırdığını söyledi.

Camileri imar ve inşa etmenin sadaka-i cariye hükmünde olduğunu belirten Akan Hoca, Hz. Peygamber (s.a.v), cami yapanların mükâfatını başka bir Hadis-i Şerifinde "Kim Allah için bir mescit inşa ederse Allah da ona cennette bir ev inşa eder" ifadelerini kullandı.

Akan Hoca, hutbesinin sonunda şunları söyledi, "Müslümanlar olarak bize düşen görev camileri, topluca ibadet etmenin yanında, o kutsal mekânları birer külliye, birer eğitim yeri, sevgi ve kardeşliğin tesis edildiği yerler haline getirmeye çalışmak olmalıdır." (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir