• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
İtfaiye Haftası Etkinlikleri Büyük İlgi Gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya Büyükşehir Belediyesi`nin İtfaiye Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikler ilgi görüyor. Konya İtfaiyesi`nin yangına ortalama müdahale süresinin 6 dakika olduğunu belirten Akyürek; İtfaiye`nin ekip ve ekipmanlarını güçlendirme çalışmalarının günün ihtiyaçlarına göre devam ettiğini söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Karatay İtfaiye Tesisleri`nde düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, Konya`daki sanayilerin ve tüm işyerlerinin risk haritasını çıkarmaya başladıklarını belirterek, böylece sanayi yangınlarına en kısa sürede müdahale imkanı bulacaklarını söyledi.

 

İtfaiye Haftası`nın toplumu bilinçlendirmek için ciddi bir eğitim haftası olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya İtfaiyesi`nin 5 grup olarak yeni binalarında hizmet verdiğini ifade etti.

 

Asılsız İhbarda Bulunmayalım
Konya İtfaiyesi`nin 261 personelle hizmet verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, \"2004 yılında 22 olan araç sayısı 49`a çıkmış durumda. Ekip ve ekipmanımızı güçlendirme çalışmamız günün ihtiyaçlarına göre devam ediyor\" dedi. Bir İtfaiye Müzesi açılması, İtfaiye Parkı ve spor parkurları yapımı ile Kaşınhanı İtfaiyesi`ni güçlendirme çalışmalarını gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Akyürek, vatandaşları da İtfaiye`ye yapılan ihbarlar ve ot yangınları konusunda duyarlı olmaya davet etti.

 

2012 yılının ilk 9 ayında 2 bine yakın yangına müdahale edildiğini belirten Başkan Akyürek, vatandaşların, can ve mal güvenliği açısından gereksiz yangın ihbarı yapmamasını, sanayi tesislerinin de yangın söndürme konusunda eksiklerini tamamlamasını istedi.

 

Konya İtfaiyesi`nin yangına ortalama müdahale süresinin 6 dakika olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, canını ortaya koyarak yangına müdahale eden ekiplere Konya halkı adına teşekkür etti.

 

Tulumbacıların Gösterisi İlgiyle İzlendi
Konuşmaların ardından, İtfaiye Haftası nedeniyle düzenlenen \"Gazeteciler İtfaiyeci Olursa\" yarışmasında derece giren basın mensuplarına katılım belgeleri ve kupaları Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından verildi.

 

Konya`daki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin de katıldığı programda daha sonra yangın tatbikatı ile orijinal kıyafetleriyle geçmişi canlandıran tulumbacıların, kendi ekipmanlarıyla gerçekleştirdiği gösteri ilgiyle izlendi.(M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir