• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
Doğadan Gelen Şifa: Bitkisel İlaçlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - 16 yıldır arıcılık yapan ve 5 yıldır doğal bitkisel ilaç satan Murat Oran ile doğal bitkisel ilaçların faydaları hakkında konuştu. Oran, vücudu ilaca karşı bağımlı hale getiren, vücut fonksiyonlarını etkisizleştiren ilaca karşı doğal bitkisel ilaçların alternatif olduğunu söylüyor.


Hastalıkları Önleyen Bitkisel İlaçlar
Şifa kaynağı olan bu bitkisel ilaçları kullanan insanlarda sağlık sorunlarının pek nadir görüldüğünü belirten Oran, kendilerinin sattığı arı sütü, polen, propolis, kara çörek otu, zencefil, anason, karanfil, civanperçemi, rezene, peygamber çiçeği, zerdeçal, hatmi çiçeği, kekik, Mekke gülü, kişniş, havlu can, kereviz otu, servi çam kozalağı, papatya, meyan kökü, ısırgan tohumu, nane vb. bitkiler adeta besin kaynağı olduğunu ve hastalıkların oluşmasını önlediğini söyledi.


Oran, \"Doğa harikası olan bir polenin kürü ile en inatçı bağırsak iltihabı iyileşebilir. Aynı zamanda içerisinde barındırdığı vitaminler, proteinler, yağ, şeker, mineral, hormon, büyütücü faktör, pigment vb. bulunduğunu gösteriyor. Büyüme faktörüyle cılız ve yorgun çocukların hızlı gelişmesini sağlıyor. Bunun gibi her bir bitkisel ilaç vücudun direncini sağlayan hastalıkların baş düşmanıdır\" diye ifade etti.


Bitkisel İlaçlara İlgi Artıyor
Oran, \"artık suni ilaç kullanmaktan rahatsızlık duyanlar doğal bitkisel ilaçları kullanmaya yönelmişler. Farklı şikâyetlerle bizlere gelen vatandaşlara tıbbın tespitleri doğrultusunda kendilerine tavsiyede bulunuyoruz. Ama şunu unutmamak lazım ki her şeyin aşırısı zarardır. Onun için nasıl ki hastalan bir şahıs hastaneye gidip uzmanından muayene olup hastalığına göre ilaç alıyorsa doğal bitki ilaçlarını kullanacak vatandaşlarda işi uzmanında öğrenmeleri gerekir\" dedi.


Bitkisel İlacın Faydasını Gördüm
Doğal bitkisel ilaçların faydasını sorduğumuz vatandaş Gulican Yıldız şunları söyledi, \"Rahatsızlığından dolayı hastaneye gittim ve doktorun şeker ve tansiyon teşhisi koydu. Hastaneden geldiğimde doğal bitkisel ilaçları satan Murat Oran`a gittim ve bana servi çam kozalağının kullanılmasını tavsiye etti. Bu tavsiye üzerine kulandım elhamdülillah 7 aydır kullanmıyorum ve çok iyiyim. Şifayı veren Allah`tır, ama şifayı aramak için sebepler yaratmıştır. Herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum.\" (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir