• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
BİK Çalışanlarına Yapılan Saldırı Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - BMG-YC Genel Başkanı M.Kemal Çelik, Sakarya`da BİK çalışanlarına yapılan ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı kınadı.

 

Sakarya`da \"Sakarya Anadolu Gazetesi\"ni denetleyen BİK çalışanlarına yönelik olarak aynı gazetenin sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Çelik, \"Bu saldırıda BİK Denetmenlerinden Kontrol Şefi Devrim Ersin Özergin hayatını kaybetmiş, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, BİK çalışanlarından Ökkeş Buğra Atılgan ile denetime Temsilci olarak katılan gazeteci Mustafa Süke yaralanmış ve tedavi altına alınmışlardır\" şeklinde olayı özetledi.

 

Sakarya`da meydana gelen bu vahim olayın, tüm Anadolu basını temsilcilerini yasa boğduğunu belirten Çelik, \"Böyle bir olayın basın camiasında meydana gelmesi Türk basını ve Anadolu basınına kara bir leke vurmuştur. Amacı tamamen görevini yapmak olan BİK personeline yönelik olarak bir gazete sahibinin silahlı saldırıda bulunması gazetecilik mesleği adına da utanç verici bir olaydır. Türkiye`de Anadolu basının ne hale getirildiğinin bir göstergesi olarak yaşanan bu esef verici olayı nefretle kınıyor, vefat eden BİK personeli Devrim Ersin Özergin`e Allah`tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı BİK personeline de acil şifalar diliyoruz\" ifadelerini kullandı. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir