• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Kur`an Kursları Artışta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Diyanet tarafından düzenlenen Kur`an kursları her geçen gün vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Müftüsü Hasan Çağlar, Batman merkezde her geçen yıl Kur`an kurslarının artığını ve buna vatandaşların ilgisinin olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Müftü Çağlar, son yıllarda Kur`an kurslarına ilginin arttığını, geçen yıl il genelinde kurs sayısının 63 olduğunu, bu yıl yeni açılan Kur`an kursları ile bu sayının 78`e çıktığını belirtti. İl genelinde öğretici sayısının geçen yıl 80 olduğunu, kadrolu ve sözleşmeli olarak yeni atamalarla bu sayının 115`e yükseldiğini kaydetti.

Müftü Çağlar, Kuran okumaya yönelik ilginin artmasından mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "İlimiz genelinde 78 Kur`an kursu ve 115 kurs öğreticisi bulunmaktadır. Kadrolu veya sözleşmeli öğretici bulunmayan yerlerde de fahri öğretici görevlendirilmesi cihetine gidilmektedir. Mevcut Kur`an kurslarının dışında da birçok camide camii görevlileri tarafından isteğe göre değişik saatlerde Kur`an eğitimi faaliyeti yürütülmektedir." dedi.

Son olarak Müftü Çağlar, vatandaşlardan Kur`an kurslarına gereken ilgiyi göstermeye devam etmelerini istedi.

(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir