• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Savcının Öldürülme Nedeni Açıklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunceli`nin Ovacık ilçesinde başsavcı Murat Uzun`un kadın bir PKK`lı tarafından öldürülmesinin ardından, başsavcının elindeki soruşturma dosyaları gün yüzüne çıktı. Başsavcı Murat Uzun`un Tunceli, Sivas ve Karadeniz bölgesinde faaliyet yürüten Maoist Komünist Parti Halk Kurtuluş Ordusu örgütü ile Tunceli ağırlıklı faaliyet gösteren silahlı illegal sol örgütlere yönelik soruşturmalar yürüttüğü bildirildi. Başsavcı Uzun`un elindeki en önemli soruşturma dosyası ise CHP milletvekili Hüseyin Aygün`ün Ovacık sınırları içinde kaçırılmasıyla ilgili olandı. Başsavcı Murat Uzun, Aygün`ü kaçıran ekipte yer alan PKK`lıların kimliklerinin deşifre edilmesinde önemli rol oynadı. Başsavcı bununla da sınırlı kalmayıp, şehir merkezindeki örgütle bağlantılı milis yapılanmasının da peşine düşmüştü.

KAÇIRANLARI BULDU
Aygün`ün kaçırılması olayının diğer yol kesmelerden farklı olduğuna dikkat çeken Uzun, içinde bulunduğu aracın 2 PKK`lı tarafından durdurulmasının nokta operasyon olduğu ve mutlaka ilçeden bilgi geldiği kanaatine vardı. Başsavcı, polise şüpheli görülen ilçedeki telefon numaralarının tespit edilerek geriye dönük görüşme detaylarının araştırılması yönünde talimat verdi. Ankara`nın da olayı yakından takip etmesi nedeniyle olayı büyük titizlikle soruşturan başsavcı Murat Uzun, Hüseyin Aygün`ün Seyithan kod adlı Serdar Özdemir`in talimatıyla Azad kod adlı PKK`lı tarafından kaçırıldığını kısa sürede belirledi ve bu kimlikleri kamuoyu ile paylaştı. Yine örgütle bağlantılı şehir milis yapılanması içinde yer alanlara ilişkin soruşturmayı genişletti. Aygün`ün yola ne zaman ve kimlerle çıktığını PKK`lılara ilettiği tahmin edilen köstebek ya da köstebekleri yakalamak için mahkemeden dinleme, arama ve el koyma kararları aldırıp operasyonlar başlattı. Aygün kendisini kaçıran PKK`lılarla ilgili olarak "çiçek çocukları tabirini kullanmıştı.

EMRİ VEREN DE KADIN
Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten Malatya Bölge Başsavcıvekilliği, PKK`nın bu nedenle başsavcıyı hedef aldığını değerlendiriyor. Öte yandan saldırıyı PKK`nın silahlı kadın yapılanması olan YJA-Star`ın (Özgür Kadın Birlikleri) gerçekleştirdiği belirlendi. Başsavcının öldürülmesi için saldırı keşfi, gözetleme ve vurulması için talimatı ise PKK`nın Türkiye sınırları içindeki tüm silahlı kadın militanlarından sorumlu olan ve aynı zamanda Tunceli saha sorumlu yardımcısı olan Suriye uyruklu Rojda kod adlı Nafiye Abdi`nin verdiği ortaya çıktı. İstihbarat birimlerince yapılan tespitlere göre, Nafiye Abdi`nin bir başka kadın PKK`lıyı bu suikast için görevlendirdiği, kadın PKK`lıya başka bir erkek PKK`lının da gözcülük yaptığı saptandı.

ÜÇ KİŞİ SERBEST
Murat Uzun`un uğradığı silahlı saldırıda kullanılmış olabileceği gerekçesiyle incelemeye alınan aracı kullandıkları ileri sürülen C.S. ve kardeşi T.S. ile kimliği öğrenilemeyen bir zanlı, önceki gün sevkedildikleri Malatya Adliyesi`nde gece geç saatlere kadar ifade verdi. İfadelerin ardından 3 zanlı, savcılıkça serbest bırakıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir