• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Kalp Kapak Hastalıkları Tedavisinde Yeni Yöntem: Tavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Edwards adlı firmanın Eğitim Direktörü olan Dirk Goddyn konuyla ilgili olarak, Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ni ziyaret ederek Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur ile görüştü.

Daha sonra Hastane`nin Kardiyoloji Servisi ve Koroner Anjiyografi Ünitesi`ni gezen Dirk Goddyn, sergilenen hizmetlerden dolayı bir hayli memnun kaldı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin tamamen Avrupai bir servis ve Anjio Merkezi oluşturduğunu memnuniyetle gözlemlediğini belirten Dirk Goodyn, hastane doktorlarına bilgilendirme amaçlı bir seminer verdi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Önder Öztürk ise şunları söyledi: \"Hastanemiz Kardiyoloji Bölümü`nde Kateter Yöntemi ile Aort Kapak Takılması (TAVI) yöntemi ile Aort darlığı tedavisi için gerekli olan sertifikasyon için hazırlıklar tamamlanmış olup, en kısa zamanda TAVI işlemine başlanacak. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi TAVİ alanında Türkiye`de sayılı merkezlerden biri olacaktır.\"

TAVI Yöntemi Nedir? Kimlere ve Nasıl Uygulanabilir?
TAVI (Kateter Yöntemi ile Aort Kapak Takılması) yöntemi, açık kalp ameliyatı yapılmadan kateter yöntemi kullanılarak kalbe aort kapak takılması işlemidir.

Bu işlem sırasında takılan kapaklar halen tüm dünyada ve ülkemizde kapak değişim ameliyatlarında kullanılan biyolojik kalp kapaklarıdır. TAVI yönteminde bu biyolojik kapak bir stent kılıf içerisine yerleştirilmiştir ve stent açıldığında kapak takılan bölgeye sıkıca tutunup yerleşmektedir.

TAVI yöntemi öncelikle kapak takılması için açık ameliyatı kaldıramayacak kadar yüksek riskli olan hastalar için önerilmektedir. Bunun dışında açık ameliyat için herhangi bir engeli olan hastalarda da bu yöntem uygulanabilir. Bu konuda özellikle ileri yaşlı, akciğer, karaciğer veya böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalar ya da daha önceden başka açık kalp ameliyatı geçirmiş olan hastalar, açık ameliyat için yüksek riskli grup olarak kabul edilmektedir. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir