• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Bakan Şimşek Balyoz Davası Kararını Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sabah saatlerinde geldiği Batman`da saat 11.00`da AK Parti Aylık İl Danışma Toplantısı`na katıldı. Yeni Kültür Merkezi`nde yapılan toplantıya bakan Şimşek, zırhlı araçla geldi.

Toplantıya, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyarbakır Milletvekili ve Batman Koordinatörü Cuma İçten, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, AK Parti İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda AK Parti üyeleri katıldı.

 

Aylık Genişletilmiş İl Danışma toplantısında konuşan Bakan Şimşek, PKK`nın son zamanlarda şiddeti tırmandırdığına değinerek, Türkiye ne zaman demokraside, hak ve özgürlüklerde ilerleme kat ederse terör olayları artıyor. Bu da PKK`nın taşeron bir örgüt olduğunu akla getiriyor\" dedi.
Bakan Şimşek balyoz davası ile ilgili olarak, bundan sonra milletin iradesine müdahale olmayacağını belirterek, \"Çünkü bu müdahaleyi yapanlara buna teşebbüs edenlere artık millet açık olarak kayıtsız kalmadığı gibi sistemde kayıtsız kalmıyor\" ifadelerini kullandı.

 

Suriye olaylarına değinen ve oradaki Kürtlerin bugüne kadar nüfus cüzdanı bile verilmediğini buna rağmen PKK`nın Suriye`de bir eylemi olmadığına dikkat çekerek, \"Eğer şiddetin sebebi Kürtlerin hakkı hukuku ise, Kürtlerin özgürlüğü ise, kimlik bile verilmemiş, vatandaşlığa kabul edilmemişti. Başbakanın girişimleriyle bu son zamanlarda oldu. Türkiye`de temel hak ve özgürlüklerde bu kadar iyileşmenin yaşandığı bir dönemde neden şiddet artıyor\" şeklinde konuştu.

 

Geçmişte bölgede hatalı uygulamalar yapıldığını, mağduriyetler yaşandığına değinen Bakan Şimşek, \"AK Parti yıllarca süren ret ve inkar ile asimilasyon politikalarına son verdi. Terörden zarar görmüş vatandaşlara tazminat ödedik. AK Parti bunları yapmışken, dertleri hak ve özgürlüklerse, Kürt halkının hakları ise, şiddetin azalması lazım değil mi?\" şeklinde tepki gösterdi.

Son on yılda yapılanları siz görmeyeceksiniz, hiç adım atılmayan dönemde bile şiddetin dozunu azaltmışken, hiç hakkın olmadığı yerlerde asla şiddete başvurmamışken, tam da özgürlüklerin arttığı, ülkenin güçlendiği bir dönemde siz kalkacaksınız şiddeti artıracaksınız. O zaman akla şu geliyor; bunların hakla, özgürlükle bir alakası yok. Bunların derdi başka. Bakın Türkiye 90`lı yılların sonunda, 2000`li yılların başında terörün en az olduğu dönem. İlginçtir o denemde Türkiye`nin en zayıf olduğu dönemdir. Kendi iç krizlerini yaşadığı bir dönem. Ne zaman Türkiye bölgesel olarak, ekonomik olarak küresel anlamda güçlense hemen harekete geçiyorlar\" diye konuştu.

 

Toplantının ardından Bakan Şimşek, Organize Sanayi Bölgesine gitti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir