• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hakkâri`de Öğrencilerin Okula Gitmesine İzin Verilmiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - Önceki ay PKK tarafından duyurulan \"okula boykot\" çağrısı sonrası Hakkâri ve ilçelerinde birçok okula eş zamanlı saldırı düzenlendi. PKK`nın çağrısı üzerine Yüksekova ilçesinde okulların açıldığı ilk haftada basın açıklaması yapan BDP ve bir takım sivil toplum kuruluşları, öğrenci velilerine \"öğrencileri okula göndermeyin\" çağrısında bulundu.

 

Yaşanan durum karşısında Hakkâri ve ilçelerindeki öğrenci velileri; çocuklarını okula gönderemediklerini, bu yönde tehdit edildiklerini belirterek Hakkâri`deki eğitim seviyesinin bu tür hareketlerle düşürüldüğünü ve yapılan sözde eylemin ne çocuklarına ne de kendilerine bir fayda sağlayacağını belirttiler.

 

Yüksekova ilçe merkezinde esnaflık yapan ve 3 öğrenci velisi olduğunu belirten A.Y. bölge insanı olarak çektikleri sıkıntıların asıl kaynağının eğitim yetersizliği olduğunu ve yıllarca çocuklarının rejim tarafından kaliteli eğitimden mahrum bırakıldıklarını belirterek \"Yıllardır yakındığımız kaliteli eğitim sorunu tam çözülemezken şimdi de PKK çocuklarımızın okula gitmesine izin vermiyor. Geçen yılda benzer durum yaşandı. Yine okullara bombalı saldırı düzenlendi. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Ya yolda önleri kesiliyor yâda okullarda açık açık tehdit ediliyor\" dedi.

 

Öte yandan PKK, Hakkâri`de özelliklede Yüksekova`da halk üzerindeki baskısını gün geçtikçe arttırmaya çalışıyor. Kepenk kapatmaların, esnaftan haraç almanın, düzenledikleri mitinglere zorla katılımın istendiği ilçede şimdide öğrencilerin kendileri tarafından belirlenen süreye kadar okula gitmemesi isteniyor.(Fırat İnan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir