• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
 ``Youtube``dan Fragman Reddi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Los Angeles`taki yerel mahkeme, filmde rol alan aktrislerden Cindy Lee Garcia tarafından fragmanların ``Youtube``da yayınlanmasının engellenmesi için yaptığı başvuruyu, filmin yapımcısına açılan davayla ilgili bildirimde bulunulmadığı gerekçesiyle kabul etmedi.

Garcia, yaptığı açıklamada, ``Müslümanların Masumiyeti`` filminin fragmanının yayınlanmasından itibaren kendisine ve ailesine yönelik çok sayıda tehdit geldiğini, kariyerinin de büyük zarar gördüğünü söyledi.

Yapımcının kendisini aldattığını, filmin metninde İslam karşıtı ifadeler olmadığı gibi Hz. Muhammed`in adının bile geçmediğini savunan Garcia, ``Ortaya çıkan şeyi gördüğümde şok oldum. Son derece moral bozucu ve aşağılayıcı bir şey`` dedi.

Hz. Muhammed`e hakaret içeren filmin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula aleyhine dolandırıcılık ve iftira davası açan Garcia, dava dilekçesinde filmin eski Mısır`da geçtiğini ve adının da ``Çöl Savaşçıları`` olduğunu zannettiğini kaydetti.

Filmdeki diyalogların daha sonra İslam karşıtı ifadelerle ve Hz. Muhammed`e hakaretlerle doldurulduğu belirtilen dava başvurusunda filmin fragmanlarının ``Youtube``daki yayınının engellenmesi talep edildi.

Garcia`nın fragmanların kaldırılması talebini kabul etmeyen ``Youtube``, söz konusu talebin incelendiğini açıklamakla yetindi. Fragmanların ``Youtube``a kim tarafından yüklendiği ise bilinmiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir