• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
New York Metrosunda İslam Karşıtı Reklamlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York`da bulunan metro istasyonları İslam karşıtı reklamları yayınlamaya hazırlanıyor. Son zamanlarda yayınlanan ‘Müslümanların Masumiyeti` isimli filminde Hz.Muhammed`e (s.a.s.) hakaret edilmesi ve Fransa`da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinde İslami değerlerle dalga geçilmesi olaylarının yaşandığı bir dönemde New York`ta İslam karşıtı reklamların yayınlanacak olması bazı endişelere sebep oldu.

Daha önceden New York Metropolitan Ulaşım Merkezi (MTA) tarafından yayınlanmasına izin verilmeyen “Savaşta medeni insan ile vahşi insan arasında medeni insanı destekle. İsrail`i destekle, cihadı yenilgiye uğrat.” reklamının mahkeme kararı ile 10 metro istasyonunda yayınlanmasına izin verildi.

MTA Sözcüsü Aoran Donovan reklama önce izin vermediklerini ama mahkeme kararından sonra yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. İslam karşıtlığı ile bilinen Amerikan Özgürlük Koruyucuları Girişimi (AFDI) isimli kuruluş reklamın yayınlanmasına izin alamayınca konuyu mahkemeye taşımıştı. Manhattan`da görülen davada mahkeme reklamın yayınlanması gerektiği kararını verdi.

Grup bununla yetinmeyip aynı reklamın başkent Washington`da da gösterileceğini duyurdu. Ağustos ayında reklamın San Francisco`nun Golden Gate Köprüsü`nde yayınlanmasına, dini ve siyasi içerikli olduğu gerekçesi ile izin verilmemişti.

AFDI Direktörü Pamela Geller Ortadoğu`da yaşanan olayların kendisini durduramayacağını belirterek “ Hiçbir zaman doğruları söylemekten çekinmeyeceğim.”dedi.

Irkçılıkla mücadele eden Southern Poverty Hukuk Merkezi ise Geller`in İslam karşıtı bir grubun ateşli bir kuklası olduğunu söyleyerek reklama karşı olduğunu dile getirdi. Amerikan- İslam İlişkileri Konseyi New York Direktörü Münir Avad da reklamın İslam`ı yanlış tanıtacağından yakındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir