• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Erdoğan`a Gönderilen İsrailli O mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Tayyip Erdoğan `ın geçtiğimiz günlerde İsrailli mevkidaşının arabulucu olarak kendisine çok zengin bir Yahudi işadamı gönderdiğini açıklamasının ardından İsrail basını da bu kişinin kim olduğunu çözmeye çalışıyor.

Türkiye`de geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Dünya Siyonistler Derneği Başkanı Ronald Lauder ismini değerlendiren Haaretz yazarı Barak Ravid, Kanal 10 televizyonunun da sahibi olan Lauder`ın olası bir arabulucu olduğunu belirtti.

Lauder`ın Netanyahu`nun kampanyasına bağış yaptığını ve Hafız Esad döneminde İsrail hükümetinin Suriye özel temsilcisi olduğunu hatırlatan Ravid, Golan Tepeleri barışının mimarının da Lauder olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Ravid`e göre Erdoğan`ın sözleri aslında başka birine işaret ediyor: Dünyanın en zengin Yahudilerinden Sheldon Adelson.

Netanyahu`nun eski bir dostu olduğu bilinen ABD`li Adelson, Netanyahu yanlısı Yisrael Hayom gazetesinin sahibi. Ancak Lauder`ın aksine kendisinin diplomatik geçmişi yok.

İsrail Başbakanlık kaynakları ise bu iki ismin de Erdoğan`a gönderilmediğini belirtiyor.

Türk basınında bazı gazetelerde Larry Elison, Idan Ofer ve Stef Werthheimer gibi işadamlarının isimleri de gündeme gelmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir