• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Peygambere Hakaret Antep`te Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Dünya`da infiale neden olan Hz Peygamber`e (sav) hakaret filmi ile hakarete filmine açıkça ve gizlice destek veren ABD, İsrail ve işbirlikçileri Gaziantep`te düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.

Gaziantep Maarif kavşağında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen kitlesel basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Yeni Bir Tahrikle Karşı Karşıyayız
Açıklamada, Amerika ve Siyonist İsrail`in bu tür hakaretler düşünce özgürlüğü ve sanatsal çalışmalar olarak meşru göstermeye çalışarak açıkça destek verdiği vurgulanarak "Bu oyun asırlardır aynı köhne zihniyet tarafından değişik versiyonlarla hep sahneye sürülüyor. 11 Eylül gerekçe gösterilerek İslam dünyasına yönelik başlatılan işgal ve baskılar henüz sona ermemişken, işgal ve baskılara zemin oluşturacak yeni bir tahrikle karşı karşıyayız" denildi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda STK`lar adına basın açıklamasını Gaziantep Fidan-Der Başkanı Celal Ergen okudu.

Ergen, "Yapımcı ve yönetmeni İsrail asıllı ABD vatandaşı olan Sam Basile `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmi `provakatif bir siyasi amaç` için yaptığını gizlememiş ve `ben bu filmi yapmak için 100 İsrailli yapımcıdan 5 milyon Dolar aldım ve bu filmi İsrail için yaptım` demiştir. Yine bu lanetli filmin yapımcısı Basile, ABD`nin Florya eyaletinde Kur`an-ı Kerimi yakarak Müslümanları tahrike zorlayan Terry Joms`dan destek aldığını itiraf etmiştir. Bu alçak yapımcı bu filmini ABD ve emperyalist ülkelerin İslam dünyasına ve mukaddesatlarına yaptıkları saldırıları meşrulaştırmak ve Filistin topraklarını işgal etmiş melun İsrail`i rahatlatmak için yaptığını da itiraf etmiştir" dedi.

Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulullah!
ABD ve Batının İslam ve Aziz Peygamberinin öğretilerini sömürge politikalarının önünde engel olarak gördüklerinden dolayı saldırdıklarını vurgulayan Ergen, "Onların zulmüne, emperyalist icraatlarına, kültürel-ahlaki fesad-dejenere çalışmalarına karşı koyabilecek yegane güç de yine Hz. Muhammed (sav)`in öğretileri, insanlığa sunduğu rahmet reçetesidir. Bu zalim ve kafirler O`nu Kur`an-ı Kerimin ifadesiyle kendi öz çocuklarından daha iyi tanıdıkları için, mel`un icraatlarının önündeki tek engelin O`nun rehberliği olduğunu iyi bildiklerinden dolayı, sürekli O`nun misyonuna saldırmaktadırlar. Ama vaadine sadık olan rabbimizin izniyle bu sinsi emellerine ulaşamayacaklardır.`Muhakkak kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.` Bizler Muhammed(sav)`in ümmeti olarak bu iğrenç, sinsi filmi ve destekçilerini bütün lanet edicilerin diliyle lanetliyor, bu uğurda onların tahmin edemeyecekleri bütün her şeyi göze aldığımızı ilan ediyor ve ashabın samimi söylemiyle; `Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah!...`diyoruz" dedi.

Geberin Kininizden
Ergen, "Bu saldırıyı yapanlara da geberin kininizden diyoruz. Ey yüreklerinde aziz İslam`a ve onun peygamberine kin ve düşmanlık besleyen kimseler! Biz de rabbimizin dediği gibi diyoruz; `Geberin kininizden.` Şunu unutmayın ki, sizin bu kininizden taşan hakaretlerinizi Müslümanlar asla kabul etmeyeceklerdir. Sizler atalarınız olan Ebu Cehillerin, Ebu Leheblerin, Kab b. Eşreflerin yolunu tutup aziz İslam peygamberine hakaretler ediyorsunuz. Şunu o beyinsiz kafalarınıza sokunuz ki; bizler de birer Musab b. Umeyr, birer Ümmü Ümare, birer Muhammed b. Mesleme olup erkek ve kadınlarımızla, gençlerimiz ve yaşlılarımızla aziz Peygamberimize yapılan hakaretlere karşı kendimizi siper yapacak, malımızla ve canımızla buna karşı duracağız" ifadelerine yer verdi.

İnfialin Sorumluları
Dünyadaki infialin sorumlusunun Amerika Avrupa birliği ve İsrail olduğu vurgulayan Ergen,"İşgalin, sömürünün, baskının, manipülasyonun, kutsala saldırının, hakaretin, nefretin ve her türlü tahrikin olduğu bir yerde, şiddet bir sonuçtur ve bunun müsebbibi şiddeti ortaya çıkaran sebepler ve tetikleyenlerdir" dedi.

Tepkiye Davet!
Tüm vicdan sahiplerini yapılan hakaret ve manipülasyonlara karşı tepki vermeye çağıran Ergen, " Biz burada vicdan sahibi adalet savunucusu tüm insanları ve kesimleri; İslam dünyasına yönelik işgal ve talan projelerine hizmet amaçlı olan bu film ve benzeri manipülasyon araçlarına yönelik duyarlılığa ve tepki vermeye çağırıyoruz!" dedi.

Amerika Hesap Vermeli
Bazı kesimlerin hakaret yerine sadece hakaretin bir sonucu olan şiddeti gündemlerine taşımalarının hayret verici olduğunu belirten Ergen,"Halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ülkemizde devletin en üst tepesinde bulunanların ve bazı hoca efendilerin Hz. Muhammed`e (sav) yapılan hakareti lanetlemeleri beklenirken, bu çirkinliği görmezden gelerek sadece Libya`daki olayı kınamaları hatta lanetlemeleri çok düşündürücü ve ibret vericidir" dedi.

Yüzlerce erkek ve kadının katıldığı kitlesel açıklamada, "Hakaretin Bedeli Amerika Hesap Vermeli" "Kahrolsun Haçlı Batı" "Zulme Karşı Omuz Omuza" gibi çok sayıda döviz ve pankartın taşındı.

Açıklamaya Destek Veren STK`lar
Basın açıklamasına Gaziantep İlim-Der, Umut-Der, Fidan-Der, İhsan-Der, Rahmet-Der, Enerji Bir Sen, Genç Ensar-Der, Mustaz`aflar Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Müslüman Gençler Cemiyeti ve Birecik Uhuvvet Der dernekleri destek verdi. (Şefik Mert-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir