• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Mısır`da Karikatür Alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın başkenti Kahire`deki Fransa Büyükelçiliği, ülkedeki kültür merkezleri ve eğitim kurumlarını, muhtemel olaylara karşı 4 gün kapatma kararı aldı.

Fransa Büyükelçiliği`nden yapılan açıklamada, Mısır`da yaşanabilecek olası kargaşa nedeniyle ülkedeki kültür merkezleri ve eğitim kurumlarının 4 gün kapatıldığı ifade edildi.

Elçilikten yapılan açıklamada, pazar 23 Eylül Pazar gününe kadar tüm kurumlardaki uygulamaların normale döneceği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca Mısır`da yaşayan Fransızlara olaylara karşı gerekli önlemleri almaları ve talimatlara uymaları çağrısında bulunuldu.

Öte yandan, Fransız Büyükelçiliği`nin, uluslararası antlaşmalara göre, Mısır`dan güvenliklerinin sağlanması yönünde talepte bulunduğu belirtildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı`nın, bugün, 20 ülkede konsolosluk, elçilik ve eğitim kurumlarının 21 Eylül Cuma günü geçici olarak kapatılması yönünde karar aldığı açıklanmıştı.

Fransa`da ``Charlie Hebdo`` isimli haftalık mizah dergisinin Hz. Muhammed`in karikatürüne yer vermesi tepkilere yol açmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir