• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sel Mağduru Köylerin Mağduriyeti AFAD`a İletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van merkez, Özalp, Saray, Gürpınar, Çaldıran, Başkale ve Erciş ilçelerinde meydana gelen sel felaketinden dolayı akarsu yatakları taşmış Özalp ilçesine bağlı Boğazkesen köyünde iki vatandaş sel sularına kapılarak hayatlarını kaybetmişti. Söz konusu diğer ilçe köylerde can kaybı olmamakla birlikte selden dolayı vatandaşların evleri yıkılmış, tarım arazileri sular altında kalmış, küçük ve büyükbaş hayvanları telef olmuş ve ulaşım yolları zarar görmüştü.

 

Sel sonrası mağdur köylülerin sıkıntılarını, Van AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici Ankara`da Afet ve Acil Durum Başkanını ziyaret ederek kendilerine iletti.

 

\"DSİ Bu Konuyu Ciddi Şekilde Önemsemelidir\"
Ziyaret sonrası açıklama yapan Bilici, Devlet Su İşleri tarafından (DSİ) geçmiş yıllarda yapılan taşkın koruma tesislerinin dolmuş olması ve yetersizliği nedeniyle meydana gelen taşkın sonucunda çok acı bir tablo ortaya çıktığını hatırlatarak, \"DSİ, kurum olarak sel riski taşıyan ilçelerde ve köylerde taşkın koruma yatırımlarına öncelik vermelidir. Bu konuyu ciddi şekilde önemsemelidir. Sel afeti nedeniyle ilgili eksiklerin giderilmesi ve vatandaşların zararlarının tespit edilmesi amacıyla bölgede ilgili kurumlarca maliyet ve tespit çalışmaları başlatılmış ve ilgili makamlara rapor edilmiştir\" dedi.
Konunun takipçisi olduklarını belirten Bilici, \"Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını ziyaret ederek, vatandaşlarımızın acılarının hafifletilmesi ve zararlarının karşılanması amacıyla sel bölgesinde ki eksiklikleri ve köylülerimizin taleplerini anlatarak afet ve acil yardım ödeneği talebinde bulunduk\" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir